Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová generácia Bosch indukčných panelov s Asistentom varenia

Nová generácia Bosch indukčných panelov s Asistentom varenia
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
5. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Berlínska výstava IFA 2016 bola príležitosťou aj pre spoločnosť Bosch, ktorá prestavila novú radu kuchynských spotrebičov, Series 8. Pozornosť pútal intuitívny indukčný varný panel s množstvom zabudovaných technológií.

Na rozdiel od bežných indukčných panelov, 80 cm široký panel zo Series 8 umožňuje aj v domácich podmienkach variť ako profesionál. So sofistikovanými technológiami snímača bude varenie alebo smaženie oveľa jednoduchšie.

IFA 2016, Berlín IFA 2016, Bosch, indukčný varný panel, indukčný varná doska, intuitívne ovládanie, kuchynské spotrebiče, varenie, TFT displej, dotykové ovládanie, technológie pre ľudí, spotrebiče a elektronika

Hlavnou črtou nového varného panela je veľký ovládací TFT displej s vysokým rozlíšením, interaktívnymi funkciami a sprievodcom výberu. Displej citlivo reaguje na ovládanie končekmi prstov, pričom atraktívne obrázky vynahrádzajú zdĺhavé texty. Inteligentný Asistent si po zadaní parametrov nastaví dĺžku varenia aj teplotný stupeň. Stačí iba zadať jedlo z ponúkaných kategórií a systém si sám prispôsobí všetky potrebné parametre. Zabudované čidlo počas celej doby varenia sleduje aktuálnu teplotu a prenáša ju do systému elektronického riadenia, a tým ju prispôsobuje od „najnižšieho stupňa“, napríklad na omáčky, až po „vysoký stupeň“ určený pre steaky alebo zemiaky. Rôzne parametre používa panel pre smaženie a odlišné pre varenie.

Na výber sú taktiež predvolené režimy: predvarenie, dusenie a udržiavanie teploty. Systém s funkciou Move dokonca funguje aj po premiestnení hrnca či panvice na iné varné miesto na doske, pričom si zachová všetky nastavené hodnoty. Navyše, varné zóny sa dajú vzájomne prepojiť, čím vytvoria veľký súvislý povrch pre extra veľké pekáče či hrnce.

Súčasťou panela je bezpečnostná detská poistka, časovač, funkcia Power Boost pre extra dávku energie, ako aj možnosť pripojenia na Home Connect sieťový systém, ktorý skontroluje, či po odchode členov z domácnosti sú spotrebiče, a teda aj doska vypnutá.