Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový rad smartfónov Huawei nova pre vyznávačov moderného životného štýlu

Nový rad smartfónov Huawei nova pre vyznávačov moderného životného štýlu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei, tretí najväčší svetový výrobca smartfónov, predstavila v rámci berlínskej výstavy IFA 2016 novinky Huawei nova a Huawei nova plus.

Prvé smartfóny nového radu sa vyznačujú elegantne zaobleným spracovaním so zakriveným kovovým chrbtom a kvalitným fotoaparátom s pokročilými fotografickými funkciami. Huawei na konferencii predstavil tiež dva nové farebné varianty svojej vlajkovej lode Huawei P9.

„Huawei nova a Huawei nova plus sú vďaka perfektnému výkonu, štýlovému dizajnu a pokročilým fotografickým funkciám ideálnymi smartfónmi pre generáciu zákazníkov, pre ktorú je šikovný mobilný telefón nevyhnutnou súčasťou života," uviedol Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Elegantné ergonomické spracovanie

 

Vďaka kvalitne spracovanému oblému povrchu s 5-palcovým displejom, resp. 5,5-palcovým displejom pri Huawei nova plus, a kompaktnému telu sa smartfón výborne drží a je možné ho ovládať jednou rukou. Elegantný vzhľad zariadenia je docielený oblými tvarmi, napríklad zakriveným kovovým chrbtom, lešteným pomocou pokročilej technológie pieskovania, povrchovou úpravou s hrubšou textúrou a výrazným dizajnovým prvkom v hornej časti telefónu.

Nový rad smartfónov Huawei nova

Špičkový fotoaparát s radom skrášľovacích funkcií

 

12Mpix hlavný fotoaparát smartfónu nova s 1,25um veľkými pixelmi je vybavený vylepšenou šošovkou so širokou clonou a obrazovým snímačom umožňujúcim fotiť aj za znížených svetelných podmienok. 16Mpix fotoaparát nova plus dokáže zachytiť ešte viac svetla pre ostrejšie, čistejšie farebne bohatšie fotografie. Fotoaparáty radu Huawei nova podporujú rýchle automatické zaostrovanie. Perfektné selfie snímky za všetkých svetelných podmienok umožní 8Mpix predný fotoaparát. Ďalšie úpravy zhotovených snímok možno editovať v rámci aplikácie Beauty makeup 2.0 a Beautiful Skin 3.0, prostredníctvom rôznych kozmetických efektov.

3D čítačka odtlačkov prstov, silná batéria a technológia Smart Power 4.0

 

Smartphony radu Huawei nova sú poháňané procesorom Snapdragon 625, ktorý využíva pokročilú 14nm technológiu pre vyšší výkon a nižšiu spotrebu zariadení. Batéria s kapacitou 3 020 mAh (nova) aj vďaka technológii Smart Power 4.0 pre efektívne využitie energie zaisťuje dlhú výdrž smartphonu na jedno nabitie. Najnovšia generácia 3D čítačky odtlačkov prstov zaistí rýchle a presné 360 stupňové zabezpečenia alebo napríklad pohodlné obstaranie selfies jednou rukou. Huawei nova plus potom disponuje ešte silnejšou batériou s kapacitou 3 340mAh.

Huawei nova je rovnako vybavený DTS slúchadlami: XTM s optimalizovaným audiom pre autentický 3D zážitok z počúvania.

Nový rad smartfónov Huawei nova Plus

Nové farebné varianty Huawei P9

 

Huawei na evente predstavil tiež dva nové farebné varianty svojej súčasnej vlajkovej lode Huawei P9, ktoré sú inšpirované dramatickými, výraznými farbami charakteristickými pre pop art 60-tych rokov. Nové farebne žiarivé varianty sú modrá a červená.

Dostupnosť a cena Huawei nova a Huawei nova plus

Huawei nova s 32GB pamäťou ROM a 3GB operačnou pamäťou RAM bude na Slovensku dostupný od novembra 2016 za predpokladanú cenu 369 EUR. Huawei nova plus sa aktuálne neplánuje predávať na Slovensku.

Huawei pripravil nové farebné varianty pre svoj smartfón P9

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)