Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtový pohybový senzor pre inteligentné žiarovky Philips Hue

Bezdrôtový pohybový senzor pre inteligentné žiarovky Philips Hue
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dávno používaná technológia pohybových senzorov vonkajšieho bezpečnostného osvetlenia teraz smeruje aj do vnútra domácností, aby sa inteligentné osvetlenie stalo ešte o čosi múdrejšie. Spoločnosť Philips pripravila bezdrôtové spínače so snímačom pohybu, ktoré sú určené pre prepojené žiarovky Hue.

Batériou napájaný Philips Hue Motion Sensor je bezdrôtové zariadenie, ktoré môže byť namontované na povrch pomocou skrutky alebo magnetu. Malá biela jednotka sa prepojí s centrálnym uzlom pre inteligentné žiarovky Hue, ktorý sa zapája do domáceho Wifi routra. Pohybový senzor je napájaný dvomi batériami typu AAA, ktoré by mali jednotke dodať energiu na dva až tri roky.

Pohybový senzor Philips Hue Motion Senzor je určený pre inteligentné osvetlenie so žiarovkami Hue

Philips Hue Motion Sensor využíva pasívnu infračervenú technológiou pre detekciu pohybu do vzdialenosti až 5 metrov, pričom dosah detekcie sa dá samozrejme prispôsobiť. Systém môže byť nakonfigurovaný prostredníctvom sprievodnej aplikácie Philips Hue. Používateľ si môže nastaviť senzor detekcie pohybu a ide aj o niečo iné, ako len rozsvietenie kúpeľne, keď sa k nej v noci blížite.

Do systému inteligentného osvetlenia môže byť pripojených až 50 svietidiel so žiarovkami Hue. Svetlo každej žiarovky má prispôsobiteľné farby a teploty. Hue Motion Sensor sa dá použiť tak, aby sa používateľom zadefinované svietidlá zapínali v závislosti od scenára a dennej doby s nastavenou farbou osvetlenia.

Jednotka pohybového senzoru pre žiarovky Philips Hue sa dá pripevniť takmer kdekoľvek

Napríklad vo večerných hodinách by svetlo na chodbe jasne žiarilo, no počas noci, ak sa niekto prebudí a ide na toaletu, by svetlo svietilo teplou a jemnou intenzitou. Dá sa nastaviť osvetlenie v obývačke tak, aby sa premenila na improvizovanú diskotéku, keď do miestnosti vstúpi narodeninový oslávenec.

Philips Hue Motion Sensor je tiež vybavený integrovaným senzorom denného svetla, takže môže byť nastavený tak, aby zapínal osvetlenie iba keď je to potrebné a šetril energiu po celý deň. Zariadenie s rozmermi 5,5 x 5,5 x 2 centimetre sa začne predávať niekedy v októbri za cenu 40 dolárov za jeden kus.

Pohybový senzor Philips Hue Motion Sensor má dosah do 5 metrov a môže byť nakonfigurovaný cez sprievodnú aplikáciu