Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V Singapure sa chystajú testy autonómnych vozidiel pre posledný úsek cestovania

V Singapure sa chystajú testy autonómnych vozidiel pre posledný úsek cestovania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako sa pomaličky blíži autonómna jazda vo vozidlách k realite, viaceré mestá horúčkovito pracujú na tom, ako nájsť čo najlepší spôsob integrácie tejto technológie do svojich existujúcich dopravných sietí. Spoločnosť Delphi a Úrad pozemnej dopravy v Singapure sa pripojili k ďalším lokalitám, ktoré rozvíjajú autonómny dopravný systém na vyžiadanie, ktorí bude dopravovať ľudí na poslednom úseku cesty, takzvanú „poslednú míľu“.

Spoločnosť Delphi a mesto Singapur sa rozhodli namiesto spotrebiteľských áut bez vodiča vytvoriť riešenie, ktoré autonómne na vyžiadanie zvládne dopraviť cestujúcich posledný úsek cesty domov či na miesto určenia. Jazda automobilom je oveľa pohodlnejšia ako chôdza alebo cesta autobusom, ale tiež sa pritom vytvárajú dopravné zápchy, nehovoriac o znečistení a problémoch s parkovaním.

V Singapure sa chystajú testovať autonómne vozidlá pre dopravu cestujúcich v poslednom úseku cesty

Autonómny systém dopravy pre „poslednú míľu“ poskytuje možné riešenie týchto problémov. Cestujúci by si po príchode do mesta jednoducho privolali autonómne vozidlo, ktoré ich prepraví domov alebo iné miesto. Ako náhle autonómne taxi dopraví pasažiera tam kam potrebuje, môže zamieriť späť na svoju stanicu alebo sa vydať vyzdvihnúť niekoho iného.

Spoločnosť Delphi pripravuje riešenie systému autonómnej dorpavy na vyžiadanie

Používatelia tohto riešenia budú môcť pristupovať do systému dopravy prostredníctvom softvéru založenom na vzdialenom cloudovom systéme pre objednávky, ktorý dodáva spoločnosť Delphi spolu s flotilou automobilov. Program bude spočiatku testovaný v biznis parku na západnej časti Singapuru, ale plánuje sa, že podobné testy by sa mohli začať vykonávať aj v mestách v Európe a USA.

Tieto jazdné testy pritom nie sú obmedzené iba na automobily. Spoločnosť Delphi tvrdí, že ich systém by mohol byť použitý v autonómnych autobusoch, nákladných automobiloch alebo personálnych mobilných vozidlách.

Spoločnosť Delphi sa spojila s mestom Singapur a chcú testovať autonómny dopravný systém pre dopravu cestujúcich na krátke vzdialenosti