Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spoločnosť DJI vybudovala arénu pre neskúsených pilotov dronov

Spoločnosť DJI vybudovala arénu pre neskúsených pilotov dronov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naučiť sa pilotovať svojho nového drona môže byť náročné a stáva sa, že začiatočník si svoj nový stroj poškodí. Spoločnosť DJI sa rozhodla podať pomocnú ruku neskúseným pilotom dronov a poskytla im väčší a hlavne bezpečný priestor pre lietanie. Tento čínsky výrobca totiž tento mesiac otvorí brány krytého priestranstva, ktoré je navrhnuté s ohľadom na začínajúcich používateľov dronov.

DJI Arena sa nachádza v Yongine v Južnej Kórei, asi 50 kilometrov južne od Soulu. Zastrešený priestor sa rozkladá na 1395 metroch štvorcových a podobá sa na klasické pretekárske dráhy dronov, ktoré sa začínajú rozrastať po celom svete. Aréna je vybavené obručami osvetlenými LED svetlami a rôznymi prekážkami, ktoré poskytnú začínajúcim pilotom výzvu v prekonávaní.

Pre zaistenie ochrany zatúlaných dronov budú v aréne umiestnené bezpečnostné siete a piloti môžu svoj let naživo sledovať z pohľadu prvej osoby prostredníctvom prenosu na LCD televízory. DJI Arena tiež bude mať priestor pre údržbu dronov, kde budú môcť používatelia vykonať drobné opravy alebo vymeniť súčiastky. Tiež sa tu bude nachádzať dobíjacia stanica pre nabíjanie vybitých batérií.

Spoločnosť DJI otvorí tento mesiac v Južnej Kórei arénu pre neskúsených pilotov dronov

Napriek svojmu primárnemu zameraniu na začínajúcich pilotov dronov dúfa spoločnosť DJI, že ich nová aréna pritiahne aj pokročilejších pilotov. Skúsení používatelia si môžu prenajať priestor arény pre usporiadanie rôznych pretekov a exhibícií a okrem toho chce DJI využívať priestory novej arény pre svoje workshopy.

Nová DJI Arena bude otvorená v polovici augusta a bude k dispozícii pre jednotlivcov, skupiny alebo pre firemné akcie. Súčasťou arény bude aj New Pilot Experience Program, oficiálne udalosti spoločnosti DJI, ktoré ponúkajú nováčikom možnosť sa naučiť spletité pilotovanie s dronmi Phantom.