Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mitsubishi vám poskytne možnosť si vyskúšať virtuálnu testovaciu jazdu

Mitsubishi vám poskytne možnosť si vyskúšať virtuálnu testovaciu jazdu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Mitsubishi vydala interaktívnu testovaciu jazdu Mirage G4 Night Drive, ktorá využíva dvojicu obrazoviek a poskytuje používateľom možnosť si zajazdiť vo virtuálnom prostredí na novom automobile Mirage G4 pre rok 2017. Systém kombinuje displej mibilného telefónu s obrazovkou počítača či notebooku pre zdôraznenie vlastností vozidla vo virtuálnej testovacej jazde, ktorú si môže každý vyskúšať z pohodlia svojho domova.

Návštevníkom webovej stránky MirageG4NightDrive sa virtuálna testovacia jazda prezentuje v krátkom videu a potom už len stačí kliknúť na odkaz a zapísať do prehliadača v smartfóne zobrazený odkaz. Vďaka tomu sa bude dať telefónom ovládať vozidlo vo virtuálnej testovacej jazde, ktorá sa zobrazí na obrazovke počítača.

Automobilka Mitsubishi zverejnila virtuálnu testovaciu jazdu, v ktorej si môžete vyskúšať automobil Mirage G4

Netreba však očakávať automobilový simulátor, ide o povrchnejšie spôsoby kontroly vodiča nad vozidlom. Rozprávač počas jazdy na skúšobnej dráhe poukazuje na funkcie automobilu Mirage G4 a vysvetľuje používateľom, čo majú urobiť ďalej, aby sa mohli posunúť v testovacej jazde. Napríklad, že majú stlačiť tlačidlo štart na displeji telefónu alebo posunúť telefón smerom k sebe.

Testovacia jazda je nastavená tak, aby sa používateľ nedostával do problémov. Aj používateľ v zákrute otočí volantom do zlej strany , výsledkom bude len vymeškanie danej zákruty a môže pokojne pokračovať ďalej. Štýl jazdy alebo chyby ovplyvňujú len konečné hodnotenie, ktoré dostanete na konci testovacej jazdy.

Virtuálna testovacia jazda Mirage G4 Night Driva využíva displej smartfónu a obrazovku počítača

Odhliadnuc od toho, jedná sa o zaujímavý spôsob, ako si vyskúšať jazdu v novom automobile vo virtuálnom prostredí, pričom nie je nutné žiadne sťahovanie alebo inštalovanie pluginov. Nechýba ani sociálna rovina, kedy môže používateľ zdieľať svojim známym animované GIF zábery z najlepších momentov jazdy. Čas ukáže, či sa tento spôsob prezentácie v končenom dôsledku premietne aj do predaja nového automobilu Mitsubishi Mirage G4.

Vo virtuálnej testovacej jazde Mirage G4 Night Drive prevezmete kontrolu nad automobilom Mitsubishi Mirage G4