Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoštíhlená herná konzola Xbox One S bude už čoskoro dostupná na Slovensku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne jedným z najväčších oznámení na tohtoročnom veľtrhu E3 2016 bolo predstavenie zoštíhlenej verzie hernej konzoly Xbox One S od spoločnosti Microsoft. Teraz spoločnosť oznamuje presný dátum, kedy presne bude táto novinka dostupná, v akej konfigurácii a za akú cenu.

Je to už niekoľko rokov od vydania hernej konzoly Microsoft Xbox One, ktorá si našla množstvo priaznivcov z kruhu hráčov, no táto konzola v porovnaní s konkurenčnou PlayStation 4 je rozmerovo o dosť väčšia. Možno aj to bolo dôvodom, prečo sa Microsoft rozhodol pre vydanie zoštíhlenej verzie hernej konzoly Xbox One s prívlastkom S ako „Slim“, čiže „tenký“.

Nový stroj ponúka hráčom rovnaký výkon ako aktuálna herná konzola, ale po úpravách sa telo zmenšilo až o 40 percent. Napájací zdroj je interný a konzola je schopná streamovať videá v rozlíšení 4K s vysokým dynamickým rozsahom HDR. Bude sa dodávať s aktualizovaným herným ovládačom, ktorý je vybavený Bluetooth prenosovou technológiou, vďaka ktorej môžu ovládač používať aj hráči na stolných počítačoch bez nutnosti použitia kábla.

Zoštíhlená herná konzola Microsoft Xbox One S bude vo vybraných krajinách vrátane Slovenska dostupná už od 2 augusta

Hoci z veľtrhu E3 2016 poznáme všetky detaily o novom hernom systéme, až doteraz nebolo známe, kedy bude Xbox One S dostupný. Spoločnosť Microsoft oznámila, že model s pevným diskom s kapacitou 2 TB bude na pultoch v obchodoch dostupný už o niekoľko týždňov, a to konkrétne od 2. augusta. Cena je stanovená na 399 dolárov.

Microsoft plánuje tiež vydať modely s pevnými diskami s kapacitou 1 TB a 500 GB za cenu 349 dolárov a 299 dolárov, no presný dátum dostupnosti ešte nebol stanovený.

Nová zoštíhlená herná konzola Xbox One S bude k dispozícii od 2. sugusta na vybraných trhoch v Austrálii, Belgicku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Grécku, Holandsku, Írsku, Kanade, Maďarsku, Nemecku, Nórsku, Novom Zélande, Portugalsku, Rakúsku, Slovensku, Švajčiarsku, Švédsku, Turecku, USA a Veľkej Británii. Koncom tohto roka by mal byť Xbox One S dostupný aj v ďalších krajinách sveta.

Vývojárom z Microsoftu sa do Xbox One S podarilo vtesnať rovnaký výkon, no telo sa zmenšilo až o 40 percent oproti aktuálnemu Xbox One