Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Utopený telefón patrí do rúk profesionála v servise mobilov

Utopený telefón patrí do rúk profesionála v servise mobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podarilo sa aj vám utopiť telefón, no nechcete sa s ním nadobro rozlúčiť? Ak ste mali šťastie, utopenie mobilu nemusí mať absolútne žiadne následky. Treba však zachovať chladnú hlavu, vykonať základné opatrenia a s mobilom okamžite utekať do servisu, kde vedia, ako sa o utopený telefón profesionálne postarať.

Dôležité je rýchle vybratie baterky

Ak vám spadol mobil do vody, ako prvé musíte reagovať promptne a telefón z nej okamžite vytiahnuť. Samozrejme aj vtedy, keď sa mobil ocitol v záchodovej mise. Telefón hneď nesušte, ale vyberte z neho batériu, pokiaľ to je možné. Žiaľ, u mobilov so zabudovanou batériou je pravdepodobnosť ich zachránenia o niečo nižšia, no nikdy to netreba úplne vzdávať. Ak je batéria vytiahnutá, môžete mobil vysušiť materiálom s dobrými sacími schopnosťami, no pri utieraní na konštrukciu príliš netlačte. Vodu by ste totiž z povrchu mohli premiestniť do nižších štruktúr telefónu. Potom s mobilom zoberte do najbližšieho servisu.

Ak vám spadne mobilný telefón do vody, je najrozumnejšie vyhľadať profesionálny servis

Oxidácia spôsobená vodou sa môže naplno prejaviť až o týždne či mesiace

Práve tým, že mobil odnesiete do servisu, znížite riziko jeho definitívneho poškodenia. To môže spôsobiť najmä oxidácia, ktorá ak raz začne, už sa jej nezbavíte. Proces ale prebieha pomaly, preto telefón môže skolabovať o týždne či mesiace po jeho utopení. V profesionálnom servise vedia, ako telefón rozobrať, odborne odstrániť zvyškovú vodu a odhaliť proces oxidácie už v skorých štádiách.

Nespoliehajte sa na tradičné recepty

V prípade, že neuposlúchnete naše rady, ostávajú vám už len tradičné recepty na sušenie mobilov ako napríklad vložiť ho do nádoby s ryžou alebo silikagélovými guľôčkami, ktoré sú napríklad prítomné vo vreckách pri topánkach. Odborníci však majú na tieto metódy jasný názor – takto svojmu telefónu absolútne nepomôžete. Preto si pamätajte, že utopený telefón patrí jedine do rúk profesionála v špecializovanom servise mobilov.