Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pneumatiky Continental podľa testu ADAC jednoznačne najspoľahlivejšie

Pneumatiky Continental podľa testu ADAC jednoznačne najspoľahlivejšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Máte pri jazde autom radi istotu, že ste pre svoju bezpečnosť a bezpečnosť posádky urobili maximum? Potom sa určite neuspokojíte s akýmikoľvek pneumatikami, ale uprednostňujete renomované značky, ktorých produkty sú garanciou tej najvyššej kvality. Tú už tradične poskytujú aj pneumatiky Continental, ktoré sa pri testovaniach renomovaných spoločností už pravidelne umiestňujú na prvých priečkach.

Porovnávanie najbežnejšie používaných letných pneumatík

Tento fakt potvrdili aj tohtoročné výsledky testu ADAC, do ktorého boli zaradené letné pneumatiky typu 225/45 R17. Tie sa používajú na obrovskom spektre vozidiel patriacich do strednej triedy, napríklad na automobiloch Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Opel Astra či Seat Leon. Test sa uskutočnil v využitím 16 rôznych modelov pneumatík, pričom ako jeho jasný víťaz z neho vyšli pneumatiky Continental ContiSportContact 5.

Pneumatiky Continental ContiSportContact 5 zvíťazili v tohtoročnom teste ADAC

Pneumatiky Continental preukázali najlepšie jazdné vlastnosti na suchej aj mokrej vozovke

Pri teste sa hodnotili jazdné vlastnosti na suchej a mokrej vozovke, hlučnosť či jej vplyv na spotrebu automobilu. Pneumatiky Continental ContiSportContact 5 sa zo všetkých najlepšie správali na mokrej vozovke a aj suchej vozovke, kde dosiahli skvelú známku 1,2. Na porovnanie, najhoršie zo 16 testovaných gúm v parametri jazdné vlastnosti za sucha dopadli pneumatiky Fulda SportControl so známkou 2,8. Celková známka testovaných pneumatík Continental je 2,0, pričom napríklad gumy rovnakej cenovej kategórie značky Michelin si vyslúžili známku len 2,8.

Aj uvedený test je jasným dôkazom, že pneumatiky Continenal sú osvedčenou voľbou a stávkou na istotu. Navyše, nezruinujú ani váš finančný rozpočet, keďže nepatria medzi tie najdrahšie pneumatiky. Víťazné pneumatiky tohto testu si môžete kúpiť napríklad v internetovom obchode Pneushop.sk, a to za akciovú cenu 84,00 EUR.