Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový 4K monitor od Aceru si zakladá na čistom dizajne obrazovky

Nový 4K monitor od Aceru si zakladá na čistom dizajne obrazovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Monitory so 4K rozlíšením sa začínajú pomaly udomácňovať na kancelárskych stoloch, ale aj domácich stoloch, a tak kým sa dočkáme technológie s vyšším rozlíšením, výrobcovia sa snažia zaujať spotrebiteľov nielen zobrazovacou kvalitou, ale aj dizajnovým prevedením. Spoločnosť Acer sa rozhodla ísť smerom k minimalizovaniu rámu okolo obrazovky a na výstave Computex 2016 predstavila svoj nový 4K monitor s takmer „nulovým“ rámom.

Monitor Acer BM320 má 32 palcový displej s rozlíšením 4K a je určený najmä pre profesionálov z oblasti grafiky a spracovania videí. K tomu je prispôsobený aj farebná škála, ktorá grafikom ponúkne 100 percentné pokrytie Adobe RGB, zatiaľ čo spracovávatelia videí ocenia 100 percentné pokrytie Rec. 709 a 90 percentné pokrytie z DCI-P3. Monitor disponuje technológiou, ktorá pomáha znižovať jas a farebné výkyvy po celej obrazovke.

ACER, Computex 2016, monitor, 4K, BM320, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

BM320 podporuje 10 bitovú farebnú hĺbku, ktorá poskytne 64 krát väčšiu hĺbku fareieb oproti konvenčným 8 bitovým monitorom. Minimalizovaná hrúbka rámu z troch strán obrazovky už na prvý pohľad dá vyniknúť zobrazenému obsahu a podľa výrobcu poskytne takmer „nulový“ rám bezproblémový vizuálny zážitok pri použití viac monitorov súčasne. Zatiaľ nie je známa cena a ani dostupnosť tejto novinky.