Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wyclef Jean špeciálne vyladil inteligentný reproduktor iRoar

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Asi nenájdete veľa veľkých výrobcov elektroniky, ktorí by si najväčšie tromfy nenechali práve na výstavu CES v Las Vegas. Nechýbali teda ani zvučné mená ako Creative Technology či Panasonic.

Spoločnosť Creative Technology počas veľtrhu CES 2016 oznámila partnerstvo s HEADS Innovation, ktorej prezidentom sa stal známy producent a umelec Wyclef Jean, známy hlavne ako člen skupiny The Fugees. Umelec zavítal aj priamo do Las Vegas, kde sme sa s ním aj osobne stretli.

Prvým zariadením, ktoré vzišlo z tohto spojenia je prenosný bezdrôtový reproduktor Creative iRoar. Ako nám aj sám Wyclef Jean prezradil, toto zariadenie špeciálne vyladil práve on.

Vo svojom kompaktnom prevedení skrýva reproduktor poriadny výkon, ktorý má na starosti programovateľný viacjadrový procesor SB-Axx1. Creative iRoar obsahuje 5 reproduktorových jednotiek, vrátane takmer trojpalcového subwoofera.

Má dva zosilňovače, určené separátne pre výšky a spodné aj stredné frekvencie. Bezdrôtový reproduktor má až 20 hodinovú výdrž batérie a môže slúžiť aj ako zvuková karta, či 360 stupňové zariadenie pre hlasové konferencie.

Taiwanský producent sa však snažil verejnosť zaujať najmä novým zvukovým zariadením. Na prvý pohľad vyzerá ako soundbar pre náročných, no ide o dômyselný zvukový systém budúcnosti, ktorý dokáže vyrobiť priestorovú zvukovú atmosféru v celej miestnosti, z jediného miesta, spred televízora.

Systém Creative X-Fi Sonic Carrier poháňa až sedem procesorov so štrnástimi jadrami. Tie podporujú technológiu Dolby Atmos s vysokým zvukovým rozlíšením, ktorá sa používa v moderných vyspelých kinách po celom svete.

Kým bežne sa v domácnostiach používajú zariadenia v konfigurácii 2.1, tento systém si prináša zvuk v konfigurácii až 15.2. V elegantnom hliníkovom tele sa nachádzajú štyri výškové reproduktory, ktoré smerujú nahor k stropu a využívajú ho ako odrazovú plochu, spolu s 11timi prednými a bočnými reproduktormi.

K systému je pritom možné pripojiť až 4 subwoofery. V kombinácii so subwooferom s dvomi reproduktormi pritom systém dokáže naplniť celý priestor plným, až 360 stupňovým, trojrozmerným zvukom.

Najnovší kompaktný fotoaparát Lumix TZ100, z dielne spoločnosti Panasonic, je vybavený 20,1 megapixelovým MOS snímačom s veľkosťou 1 palec. Jeho objektív so svetelným rozsahom F2.8 – 5.9 má 10 násobné priblíženie. Určite poteší aj 5 osový stabilizátor. No a video nakrúca fotoaparát v rozlíšení 4K, pričom si prináša aj funkcie 4K Photo a Post-Focus.

Japonský Panasonic taktiež uviedol nový 4K UHD Blu-ray prehrávač DMP-UB900 a k tomu aj prvý 65 palcový 4K OLED televízor CZ950 s certifikátom THX. No a v oblasti čiernej techniky predstavil aj nový LCD 4K televízor DX900, ktorý sa môže pochváliť novým certifikátom Ultra HD Premium.