Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém pre zníženie dopadu počasia na ekonomiku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kým dnes je predpoveď počasia relatívne presná, obchodné systémy nie sú nastavené na prípadné klimatické výkyvy, v dôsledku čoho firmy nie vždy vedia primerane reagovať. Zmeniť sa to však snaží nový systém, ktorý kombinuje údaje o počasí s tradičnými obchodnými dátami.

Využitím výpočtového výkonu vzdialeného Cloudového úložiska a zapojením bohatého zdroja údajov, ktoré prichádzajú z modernej oblasti nazvanej Internet Vecí, analytici zberajú dáta z viac ako 100 000 meteorologických senzorov a lietadiel, z miliónov smartfónov, z inteligentných budov, či dokonca z pohybujúcich sa vozidiel.

Získané informácie, spracované z množstva zdrojov po celom svete, tak umožnia prostredníctvom Cloudovej aplikácie ľahšie integrovať predpovede do podnikových procesov a priemyselných ekosystémov.

Projekt má za cieľ vyvinúť komplexné riešenie pre priemysel, energetiku, poisťovníctvo, verejné služby, maloobchod a logistiku. Prístup k údajom budú mať i vládne organizácie, ktoré budú môcť obyvateľov včas varovať pred hroziacim nebezpečenstvom.

Tento systém aktívnej predpovede pritom v sebe skrýva ďalší potenciál. V budúcnosti by totiž mohol prinášať v reálnom čase, na správne miesta, zozbierané údaje o počasí zo senzorov na celej planéte. Možno by potom ľudstvo naozaj dokázalo byť lepšie pripravené na viaceré prírodné katastrofy, za ktorými stojí počasie.