Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ALTA: Drón s kamerou umiestnenou nad jeho telom

ALTA: Drón s kamerou umiestnenou nad jeho telom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezpilotné lietadlá a dróny určené na fotografovanie a filmovanie sú populárne u bežných ľudí aj u profesionálov, ktorí využívajú tieto zariadenia na získanie unikátnych a relatívne lacných záberov. Spoločnosť Freefly Systems sa rozhodla priniesť ďalší nový prvok so svojím drónom ALTA z profesionálnej triedy.

Ten prináša okrem štandardného spodného zavesenia pre kameru aj možnosť pripevniť kameru nad jeho telo. Používateľ tak získa nové, dosiaľ nedosiahnuteľné možnosti nakrúcania a je len na jeho fantázii ako ich využije. Napríklad pri stúpaní od terénu v lese, cez zábery na kmene stromov až po ich vrcholky.

ALTA Drone

Drón si hravo poradí s profesionálnou kamerovou výbavou, ktorá sa pripevní na MoVI stabilizátor. Jeho úžitkové zaťaženie je úctyhodných 6,8 kilogramu. ALTA je vybavený šesticou 18 palcových skladacích vrtúľ, vyrobených z uhlíkových vlákien.

Drón sa do vzduchu dokáže dostať za pár minút a podľa vyjadrenia spoločnosti má tiež rekuperačný systém brzdenia a vlastný diaľkový ovládač, ktorý bol zostavovaný s pomocou priemyselných pilotov.

ALTA bude dostupná v júni, pričom jeho cena je stanovená na 8,495 USD.

ALTA Drone