Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slávny Moorov zákon oslávi 50. výročie

Slávny Moorov zákon oslávi 50. výročie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Gordon Moore v roku 1965 prišiel s teóriou, ktorá stanovila tempo našej modernej digitálnej revolúcie. Pán Moore pri starostlivom sledovaní nových trendov vyvodil záver, že počítačové technológie zaznamenajú dramatický nárast, pri znižovaní relatívnych nákladov. Tento trend bude rásť exponenciálnym tempom. Táto teória je známa ako Moorov zákon.

19. apríla oslávime 50. výročie publikovania článku, ktorý vyšiel v magazíne zaoberajúcom sa elektronikou. Moorov zákon sa tak stal zlatým pravidlom pre elektronický priemysel a bol odrazovým mostíkom nových inovácií. Už päť desaťročí poháňa vývoj v tejto oblasti a prináša stále výkonnejšie technológie pre obrovské množstvo ľudí pri stále nižších nákladoch.

Gordon Moore

Takzvaní Millennials sa stali správcami Moorovho zákona: neustále hľadajú spôsoby, ako zmenšovať technológie, robiť ich energeticky úsporné a premyslieť, kde a v akých situáciách je komputing možný a žiadaný.

Moorov zákon

Moorov zákon a súvisiace inovácie sa posúvajú smerom k bezproblémovej integrácii výpočtovej techniky do nášho každodenného života. Môžeme tak predpokladať, že budúcnosť prinesie ešte väčší vplyv tohto zákona v našom digitálnom svete.

Moorov zákon