Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI: Dve nové kvadrokoptéry z radu Phantom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI známa svojou výrobou drónov a ich príslušenstva pridala do svojho portfólia dve nové zariadenia z cenovo dostupného radu Phantom, ktoré nesú označenie Phantom 3. Kvadrokoptéry Phantom 3 Professional a Phantom 3 Advanced sa od seba líšia svojou výbavou a určením.

Phantom 3 Professional je vybavený kamerou s maximálnym rozlíšením 4K pri 30-tich snímkach za sekundu. Drón Advanced používa kameru s Full HD rozlíšením pri 60-tich snímkach za sekundu.

Obe kamery sú pripevnené na trojosom stabilizačnom závese. Statické zábery fotia v rozlíšení 12 megapixelov s objektívom F2,8. Zorné pole objektívu je 94 stupňov. Kamery majú citlivejší svetelný senzor ako u modelov Phantom 2. Prídavné zariadenie cez technológiu DJI Lightbridge vie takmer v reálnom čase zobraziť zdroj videa z kamery v rozlíšení 720p a to až do vzdialenosti jednej míle (1,6km).

DJI Phantom 3 Professional

Nastavenia kamier, ako je ISO, rýchlosť uzávierky a expozíciu môžu používatelia upravovať prostredníctvom ovládacích prvkov na diaľkovom rádiovom ovládači drónu alebo prostredníctvom aplikácie pre mobilné zariadenia. Aplikácia disponuje aj funkciami, akými je protokol letu alebo simulácia letu. Používatelia si tak môžu cez simuláciu nacvičiť ovládacie manévre pred reálnym nasadením drónu v teréne.

DJI Phantom 3 Advanced

Oba dróny majú vylepšený navigačný systém GPS spolu s technológiou GLONASS pre presnejšie určovanie polohy. V prípade, že je drón mimo dosah satelitov, napríklad v interiéri, vie udržiavať svoju polohu pomocou novej technológie Visual Positioning System. Tento systém využíva vizuálne a ultrazvukové senzory, ktoré umožnia drónu automaticky vzlietnuť a pristáť pomocou stlačenia jediného tlačidla na diaľkovom ovládači.

DJI Phantom 3

Nové kvadrokoptéry budú dostupné v priebehu niekoľkých týdňov. Phantom 3 Professional má cenu stanovenú na 1259USD, zatiaľ čo Phantom 3 Advanced bude stáť 999USD.

DJI Phantom 3