Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ProGlove: Inteligentné pracovné rukavice

ProGlove: Inteligentné pracovné rukavice
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

So zaujímavým využitím takej bežnej veci, akými sú iste pracovné rukavice, prichádza ProGlove, ktoré premieňa pracovné rukavice na užitočného a inteligentného pomocníka. ProGlove rukavice si tak môžu v budúcnosti nájsť široké uplatnenie v priemyselnej výrobe, v skladoch no i v bežných obchodoch.

Rukavice by mohli urýchliť a zjednodušiť prácu v týchto odvetviach pri zachovaní bezpečnosti používateľa. Sú vybavené dvomi meracími senzormi, z ktorých jeden je umiestnený na palci a druhý na ukazováku prstov rukavíc.

ProGlove

Senzor i plocha okolo neho je navyše chránená odolným materiálom, ktorému nerobí problém vysoká teplota či nebezpečná kvapalina. Na tieto skutočnosti vás senzor samozrejme dokáže upozorniť prostredníctvom zobrazenia správy na malom displeji umiestnenom na rukaviciach.

ProGlove dokážu merať napríklad hrúbku materiálu, informujú o teplote a zmerajú aj napätie. Pomocou nich sa môžu odosielať bezdrôtovo rôzne správy do dátového centra a navyše si rozumejú i s čiarovými kódmi. Po naskenovaní dostane používateľ napríklad informáciu o súčiastke, koľko kusov ich má na sklade a kde ich nájde.

ProGlove

Senzory rukavíc spolupracujú s technológiou na platforme Intel Edison, ktorá je dostatočne malá, aby sa zmestila do samotných rukavíc. Čipová sada Edison pri svojich rozmeroch ponúka vysoký výkon a má na starosti zabezpečenie komunikácie s ostatnými zariadeniami. Tá prebieha buď prostredníctvom Wi-Fi alebo Bluetooth pripojenia.

ProGlove