Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SanDisk: Prvá mikroSDXC karta s kapacitou 200GB

SanDisk: Prvá mikroSDXC karta s kapacitou 200GB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

O nedostatok miesta vo svojom mobilnom zariadení sa už netreba obávať, pretože spoločnosť SanDisk prichádza s prvou Ultra mikroSDXC kartou s neuveriteľnou kapacitou 200GB práve pre tieto zariadenia.

Je to až 56% nárast úložného priestoru oproti doterajším 128GB mikroSD kartám a to už je poriadne číslo. A to všetko sa výrobcom podarilo vtesnať do karty s rozmermi ľudského nechtu. SanDisk dosiahol túto kapacitu vďaka využitiu svojej patentovanej technológie, ktorú použil už v minulom roku pre svoje Ultra mikroSDHC karty s kapacitou 128GB. Upravením výrobného procesu a konštrukcie sa im tak podarilo dosiahnuť uloženie viac bitov na plochu.

Nová karta z radu Premium Edition popri veľkosti zvláda aj vysokú prenosovú rýchlosť pri kopírovaní dát, ktorá je až 90MB za sekundu. Používateľ tak môže skopírovať až 1200 fotografií za jednu minútu.

Karta je ideálnym riešením pre používateľov smartfónov a tabletov so systémom Android. Aj kvôli tomu uvoľnil SanDisk aktualizovanú bezplatnú aplikáciu Memory Zone, ktorá po aktivovaní funkcie OptiMem sleduje množstvo využitej pamäte mobilného zariadenia a ak interná pamäť klesne pod definovanú hranicu, aplikácia automaticky presunie na mikroSD kartu niektoré zo starších fotografií a videí.

200GB Ultra mikroSDXC karta Premium Edition má obmedzenú 10 ročnú záruku a bude k dispozícii po celom svete v 2. štvrťroku za predpokladanú cenu 399,99USD.