Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Prvý smartfón Kodak IM5 s Androidom

MWC: Prvý smartfón Kodak IM5 s Androidom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kodak je známy predovšetkým svojimi fotoaparátmi, no spoločnosť sa rozhodla vstúpiť aj na neustále sa rozširujúce pole s mobilnými zariadeniami a predstavila tak svoj prvý smartfón s názvom IM5. Smartfón beží na operačnom systéme Android 4.4 no bude sa dať aktualizovať aj na najnovšiu verziu 5.0 Lollipop.

Smartfón IM5 s 5 palcovým HD displejom má jednoduché používateľské prostredie, ktoré je upravené pre potreby rýchleho dosahu hlavných funkcií akými sú telefonovanie, posielanie správ, kontakty a fotoaparát. V prípade potreby pomoci má používateľ k dispozícii aj softvér pre vzdialený prístup z počítača alebo tabletu.

Ako sa od Kodaku predpokladá, fotografovanie je centrom tohto smartfónu. Predný 5 megapixelový fotoaparát so širokouhlým objektívom zachytí všetky okamihy pri fotení autoportrétov. Zadný fotoaparát má podstatne väčšie rozlíšenie až 13 megapixelov.

Kodak IM5

Získané zábery si môže používateľ cez správcu snímok okamžite zobraziť, upraviť, vytlačiť či poslať na sociálne siete. Tieto nástroje sú pritom prístupné prostredníctvom stlačenia jedného tlačidla.

IM5 poháňa osemjadrový procesor s frekvenciu 1,7GHz a je vybavený 32GB vnútorným úložiskom, ktoré sa dá rozšíriť prostredníctvom mikroSD karty. Lítium-iónová batéria má kapacitu 2150mAh. Komunikáciu zabezpečí Wi-Fi alebo Bluetooth pripojenie.

Výbave smartfónu zodpovedá aj jeho cena 249USD a možno sa Kodak osmelí a neskôr príde aj s inými modelmi smartfónov.

Kodak IM5