Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Smartfón Doro Liberto sa sústredí na seniorov

MWC: Smartfón Doro Liberto sa sústredí na seniorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Doro uviedla smartfón Liberto 820, ktorý je, spolu s jeho menším modelom Liberto 820 Mini, navrhnutý pre fyzické a emocionálne potreby seniorov. Používateľ smartfónu má tak okamžitý prístup ku hlavným kontaktom a funkciám priamo z hlavnej obrazovky.

Ikony spolu s textom sú kvôli zlepšeniu čitateľnosti veľké a ich zobrazenie je jasné a kontrastné. To uľahčí celkovú navigáciu v prostredí smartfónu. Jeho telo je navrhnuté tak, aby sa dobre držalo a ochráni displej aj pri opačnom položení smartfónu.

Tri fyzické tlačidlá rozmiestené po krajoch slúžia pre rýchle vyvolanie funkcie Nastavenia, návratu na úvodnú obrazovku a vrátenie jedného kroku späť.

Doro Liberto 820

Smartfóny Liberto sú vybavené aj virtuálnym asistentom, ktorí informuje o jednotlivých funkciách a poradí s navigáciou pri používaní smartfónu. Okrem toho sa môže používateľov príbuzný či priateľ vzdialene pripojiť k zariadeniu a ovládať ho.

V prípade potreby pomoci môže tiež používateľ stlačením tlačidla pre asistenciu zavolať osobe vopred navolenej. Súčasťou je aj asistenčná aplikácia pre rodinných príslušníkov Doro Connect & Care, ktorá umožní vytvárať vlastnú sieť ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť zabezpečiť starostlivosť práve v prípade potreby používateľa.

Smartfóny Liberto 820 a Liberto 820 Mini sa od seba líšia predovšetkým svojou veľkosťou, rozlíšením displeja a výdržou batérie. Oba modely bežia na operačnom systéme Android 4.4.2.

Doro Liberto 820