Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Vlajková loď HTC - Smartfón One M9

MWC: Vlajková loď   HTC - Smartfón One M9
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rodinu smartfónov z radu One od spoločnosti HTC doplnil oznámený smartfón HTC One M9, ktorý si berie to najlepšie z prechádzajúcich modelov a spája elegantný dizajn s výkonom. Stáva sa tak novou vlajkovou loďou spoločnosti HTC. Svoj tvar zvýrazňuje nový One M9 vyleštenými kovovými hranami a upraveným brúseným povrchom zadnej časti tela smartfónu.

Používateľ si bude môcť vybrať z viacerých farebných kombinácií. V dvojfarebnom prevedení je to strieborné telo so zlatými bokmi alebo ružové so zlatými bokmi. V jednofarebných je na výber z kovovej tmavej šedej alebo zlatej farby.

HTC One M9

Nový One M9 má veľkosť displeja 5 palcov pri Full HD rozlíšení a váži 157 gramov. Vnútorná pamäť RAM je 3GB a o chod sa stará 64-bitový procesor Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami. Vnútorná pamäť pre ukladanie dát je 32GB a dá sa rozšíriť pomocou mikroSD karty až o 128GB. Samozrejmosťou je aj 4G LTE pripojenie.

Predné stereo reproduktory ponúkajú hudobný zážitok spojením technológie HTC BoomSound a simuláciou priestorového zvuku cez Dolby Audio. A to aj bez pripojenia slúchadiel alebo externých reproduktorov.

HTC One M9

Smartfón beží na operačnom systéme Android 5.0 Lollipop a nová verzia rozšíreného ovládania HTC Sense 7 umožní používateľovi nastaviť si vlastné témy domovskej obrazovky, tak aby mal potrebné aplikácie stále po ruke.

Fotografovanie alebo nakrúcanie videa vo vysokej kvalite zabezpečí hlavný fotoaparát, ktorý zvláda rozlíšenie až 20 megapixelov a nahráva video vo vysokom rozlíšení 4K. Predný fotoaparát UltraPixel zachytí viac svetla ako štandardné fotoaparáty a vytvára tak ostrejšie a prirodzenejšie autoportréty aj v horších svetelných podmienkach.

Smartfón HTC One M9 bude dostupný od polovice marca.

HTC One M9