Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Logbar Ring: Prsteň pre ovládanie gestami

Logbar Ring: Prsteň pre ovládanie gestami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológiou inteligentných domácností sa zaoberajú viacerí vývojári, aby tak čo najviac uľahčili používateľovi ovládanie zariadení v jeho dome z jedného centra. No a práve takým centrom by mohol byť aj Logbar Ring v tvare prsteňa od japonských vývojárov.

Tí po úspešnej kampani získali dostatok prostriedkov od svojich podporovateľov, no prvá verzia tohto zariadenia bola príliš veľká a bola vyrobená zo zinku, ktorý spôsoboval rušenie signálu posielaného zo zariadení do smartfónu.

Ring tak prešiel úpravami a jeho podstatne menšia nová verzia je vyrobená z materiálov, ktoré nespôsobujú rušenie. Táto verzia bola predstavená aj na CES 2015.

Tento prsteň umožní používateľovi ovládať zariadenia v domácnosti doslova mávaním prsta vo vzduchu, pričom vytvára jednotlivé prednastavené gestá pre určitú činnosť.

Môže tak ovládať napríklad svetlá v miestnosti, zapnutie a vypnutie televízora, prehrávanie hudby, poslať GPS lokáciu alebo fotografiu odfotenú smartfónom svojim známym. Dvaja používatelia Ring si ľahko medzi sebou môžu vymeniť kontakt.

Používateľ má aj možnosť si vytvoriť vlastné gestá na ovládanie rôznych zariadení.

Prsteň je doplnený stanicou Ring Hub, ktorá aktivuje infračervenú komunikáciu a rozširuje tak počet zariadení, ktoré sa s ním dajú ovládať.

Ring je vybavený mikro vibráciou, 6-osovým snímačom rýchlosti pohybu a dotykovým senzorom. Softvér vo vstavanej EEPROM pamäti sa dá aktualizovať prostredníctvom bezdrôtového pripojenia.

Prsteň sa dodáva v štyroch veľkostiach a ma prenosový dosah do piatich metrov.