Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Torneo Robo: Vysávač, ktorý sa sám vyprázdni

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Toshiba vstúpila do sveta robotických vysávačov s modelom Torneo Robo VC-RCX1, ktorý prichádza s netradičným využitím dokovacej stanice. Tak ako iné robotické vysávače, aj Torneo Robo sa automaticky chodí dobíjať do dokovacej stanice.

Tá však neslúži len na dobíjanie a zaparkovanie zariadenia, ale rozširuje svoje možnosti a slúži aj ako zberná nádoba na povysávanú špinu. Vysávač sa pri jeho zaplnení automaticky vráti ku stanici a sám sa do zbernej nádoby vysype, aby tak mohol bez zásahu používateľa pokračovať ďalej v čistení.

Torneo Robo je pripravený vyčistiť domácnosť od prachu a špiny usadenej na rôznych povrchoch podláh okrem kobercov. Pre lepšiu orientáciu v priestore je vybavený až 27 presnými senzormi a 360 stupňovou kamerou. Infračervený a akustický senzor mu zasa pomáha účinnejšie sa vyhýbať prekážkam a dokonca vidieť skrz sklenený nábytok.

Torneo Robo vie snímať kôpky prachu a špiny a nemusí tak jazdiť po miestnosti v móde autopilota, aj keď je podlaha čistá. Čistiace kefy sú dostatočne dlhé, takže aj rohy miestností po prejdení vysávača budú vyčistené. Vie si poradiť aj s nízkym schodom alebo s malými nerovnosťami, prekoná ich ako taký mini tank.

Kamerový systém je možné prepojiť s mobilnou aplikáciou, v ktorej používateľ vidí zábery z vysávača a môže mu zadať bod na, ktorý sa má zamerať. Vysávač sa pohybuje smerom k zadanému bodu a ponúkne požadovaný záber. Torneo Robo tak môže slúžiť dokonca ako domáci monitorovací systém.