Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Omni: Virtuálna realita s novým rozmerom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuix Omni je zariadenie, ktoré priblíži pocit z hrania počítačových hier ešte o kúsok bližšie k realite a to práve pohybom. Už žiadne pohodlné vysedávanie v kresle, každý váš pohyb bude totiž prenesený priamo do hry a to prostredníctvom dômyselnej konštrukcie zariadenia a jeho systémom snímačov.

Po úspešnej kampani na portáli Kickstarter prešlo zariadenie dlhým procesom úprav samotnej konštrukcie a optimalizovania celkového dizajnu, aby sa nakoniec dočkalo svojej finálnej podoby, ktorá bola uvedená aj na výstave CES 2015.

Virtuix Omni predstavuje tak vlastne akúsi arénu so zakriveným povrchom základne, v ktorej sa používateľ pohybuje. Pohyb sa potom prenáša s pomocou senzorov umiestnených v topánkach, ktoré môžu byť súčasťou výbavy spolu so snímačom streľby, ukrytom v napodobenine útočnej pušky.

Horná časť konštrukcie má tvar prstenca, v ktorom sú zabudované ďalšie pohybové senzory. V jeho strede sa nachádza opasok a popruhy, určené na pohodlné a hlavne bezpečné uchytenie používateľa.

Prostredníctvom tohto systému uchytenia sa používateľ môže rýchlo otáčať, skákať či dokonca si sadnúť. V kombinácii s 3D virtuálnymi okuliarmi, ako sú napríklad okuliare Oculus Rift, sa tak váš herný zážitok prehĺbi a to bez obavy z možného pádu.