Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Odolné slúchadlá chrániace pred hlukom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Mizco pod svojou divíziou ToughTested uviedla štyri modely štupľových slúchadiel Jobsite, Marine, Ranger a Driver, ktoré už na pohľad vyzerajú robustne. Veď aby nie, slúchadlá totiž prešli radom tvrdých testov, aby obstáli v najnáročnejších podmienkach, ako je napríklad hluk motora, prevádzka vo fabrike, hluk na stavbe či iné vonkajšie aktivity.

K tomu dopomáha aj certifikovaná EPA redukcia hluku, ktorá je schopná potlačiť hluk z vonkajšieho prostredia približne o 30 percent. Všetky štyri modely sú odolné proti prašnému prostrediu a potu.

Jobsite je vodotesný so stupňom ochrany IP64 a jeho konštrukcia spolu s vlastnosťami sú vhodné napríklad pre prácu na stavenisku či letisku, pre priaznivcov motošportu a iné podobné aktivity.

Marine, aj vďaka vodotesnej ochrane IP67, je určený prevažne pre rybárov, lodiarov a vonkajšie aktivity spojené s vodou.

IP54 vode odolné slúchadlá Ranger sú zase navrhnuté hlavne pre lovcov, strelecké aktivity a turistiku a v neposlednom rade slúchadlá Driver, ktoré sú tiež vode odolné s ochranou IP54, môžu nájsť svoje využitie u aktívnych vodičov, taxikárov, vodičov MHD a kamiónov.

Slúchadlá sú vybavené aj ovládačom hlasitosti, v ktorom je zabudovaný 360 stupňový smerový miktorfón Halo. Prepnutím ovládacieho tlačidla z hudobného režimu na mikrofón získa používateľ hands-free sadu na telefonovanie so svojím smartfónom.

Krútený kábel slúchadiel je vystužený Kevlarom, ktorý je pokrytý pleteným nylónom. Štupľe slúchadiel sú chránené flexibilnou penou, ktorá sa prispôsobí tvaru ucha. Pre lepšiu vodivosť sú slúchadlá vybavené pozláteným konektorom.