Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Kamera merajúca čistotu vzduchu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Withings predstavila aj domáci monitorovací kamerový systém Home, ktorý upúta nielen svojím zaujímavým dizajnom, má totiž v ponuke aj oveľa menej tradičné funkcie. Táto 5 megapixelová kamera, s 12 násobným optickým zoomom, sníma zábery 30 snímkov za sekundu v rozlíšení Full HD.

Zorný uhol je úctyhodných 135 stupňov a kamera Home používa automatický systém na odstránenie deformácií snímaného obrazu. Je vybavená dvomi mikrofónmi a reproduktorom umiestneným na vrchnej časti systému.

Kamera sa obsluhuje pomocou aplikácie pre zariadenia s operačným systémom iOS. Verzia pre Andriod zariadenia je vo vývoji.

Home sa pomocou zvukových a pohybových senzorov dokáže sama aktivovať a nahrať dôležité video úseky. Pri zotmievaní sa vie automaticky prepnúť do nočného módu, pri ktorom používa mechanický infračervený filter.

Systém Home pomocou senzoru monitoruje aj čistotu ovzdušia v miestnosti a na zdraviu škodlivé podmienky upozorní používateľa správou a svietením spodnej časti zariadenia červenou farbou. Nazbierané údaje sa zobrazujú pomocou ľahko pochopiteľného grafu, ktorý používateľovi ukáže jednotlivé úrovne prchavých organických látok v ovzduší.

Podsvietená spodná časť systému Home môže okrem signalizácie škodlivého ovzdušia slúžiť aj ako jemné modré nočné osvetlenie v detskej izbe. Okrem toho zariadenie môže dieťaťu cez reproduktor púšťať uspávanky