Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Senzorový Zepp systém sleduje tréning

CES 2015: Senzorový Zepp systém sleduje tréning
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Športové senzory a monitorovacie systémy sa stávajú čoraz viac súčasťou tréningov športovcov a vyznávačov zdravého životného štýlu a výnimkou nie sú ani športy ako je tenis, golf, bejzbal či softbal. Práve pre toto športové odvetvie predstavila spoločnosť Zepp Labs ich merací senzorový systém.

Celé to začalo voľne dostupnou aplikáciou pre smartfóny, ktorá sa snaží pomocou video analýzy a porovnania, napríklad aj s profesionálmi športovcami, zlepšiť techniku úderu, silu švihu a podobne. Táto aplikácia je doplnená už spomínaným senzorovým Zepp systémom, kedy senzor posiela presné údaje do vášho mobilného zariadenia podľa druhu športu, ktorý vykonávate.

Sensor sa používa rovnaký pre všetky druhy športov, líši sa len jeho spôsob uchytenia a umiestnenia pomocou navrhnutých pomôcok.

Pri golfe meria tento Zepp senzor silu a dráhu švihu, rýchlosť odpálenia, tempo, rotáciu bokov. Tenisti sa zase dozvedia rýchlosť úderu, potenciálnu rýchlosť a rotáciu loptičky, čas náprahu a kontaktu s loptičkou. Meranie pri bejzbale a softbale vám ponúkne informácie o švihu, rýchlosti odpalu a zachytenia rukavicou, čas do kontaktu s loptičkou a uhol švihu a vertikálny uhol pálky.