Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MisterBrightLight: stôl, ktorý vás donúti vstať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sedieť celé dni za pracovným stolom môže byť unavujúce, preto aj odborníci odporúčajú sa párkrát počas takejto práce postaviť a poprechádzať. Čo však robiť, keď naozaj nemáte ani chvíľku času, lebo vám horí nejaký termín? Uľaviť vaším sedacím partiám by mohol práve inteligentný stôl MisterBrightLight.

Existujú výškovo nastaviteľné stoly, pri ktorých môžete pracovať po stojačky, ale MisterBrightLight ide ešte ďalej. Jeho výška sa dá nastavovať gestami rukou pomocou senzora umiestneného na doske stola a sám vie poslať aplikácii vo vašom smartfóne informáciu, že ste sedeli už príliš dlho.

K dispozícii je momentálne len aplikácia pre operačný systém iOS. Tá môže sledovať koľko kalórií ste počas státia spálili. Tieto informácie si môžete potom navzájom vymieňať spolu so svojimi priateľmi na sociálnej sieti.

MisterBrightLight myslí aj na vašu produktivitu, dokáže sledovať teplotu, vlhkosť vzduchu a obsah kyslíka posielaním informácií na smartfón. Naznačí vám, že je čas vyvetrať, aby ste mali dostatok čerstvého vzduchu. Okrem toho je tento stôl vybavený aj bezdrôtovou nabíjačkou pre váš smartfón, ktorá je na doske vo forme podložky. K dispozícii je aj možnosť mať batériu integrovanú v tele stola, ktorá vydrží bežať 12 hodín bez nabitia.

Ako už názov stola môže napovedať, sú okraje stola vybavené LED svetlom. Farba podsvietenia sa dá meniť tak, aby vyhovovala interiéru alebo sa prispôsobila nálade používateľa. Napríklad červené svetlo môže znamenať, že nechcete byť rušený, a naopak zelené svetlo môže kolegom napovedať, že máte čas aj na krátky rozhovor pri káve.

Mnohé z týchto funkcií sú voliteľné doplnky, čiže sa MisterBrightLight dokáže prispôsobiť požiadavkám používateľa.