Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

O fotenie vašich selfies sa postará Zano Drone

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dróny sú ešte stále novým fenoménom, ale vyzerá to tak, že ich potenciál nepozná hranice. Existujú dróny, ktoré zachraňujú životy ako lietajúce defibrilátory, slúžia ako rýchla donášková služba alebo sa používajú pri nakrúcaní rôznych videí.

Na start up portáli Kickstarter sa o svoju pozornosť uchádza novinka z dielne Torquing Group, z anglického Welsu. Ide o miniatúrny drón veľkosti ľudskej dlane s názvom Zano Drone, ktorý je navrhnutý tak, aby ste sami mohli pohodlne zachytávať svoje okamihy z diaľky.

S jeho rozmermi 6,5 x 6,5 centimetra a váhou 55 gramov sa radí medzi malé nano dróny, ale napriek svojej veľkosti je vybavený viacerými zaujímavými technológiami a funkciami.

S vaším mobilným zariadením komunikuje Zano Drone prostredníctvom Wi-Fi pripojenia. Ovládať ho môžete prostredníctvom aplikácie určenej pre operačné systémy iOS alebo Android. Používateľ môže drónu nastaviť rýchlosť, orientáciu a výšku v ktorej má lietať alebo môže použiť režim Free Flight, ktorý umožní presnejšiu navigáciu pomocou virtuálneho ovládača.

Zano sa môže pochváliť aj funkciou Follow Me, ktorá pri aktivovaní nastaví pohyb drónu v určitej vzdialenosti od vašeho mobilného zariadenia.

Doba letu na batériu je vraj 10 až 15 minút, v závislosti od poveternostných podmienok a môže dosiahnuť výšku 15 až 30 metrov. Zano Drone je vybavený 5 megapixelovou kamerou a video dokáže snímať v rozlíšení 720p. Podľa tvorcov je Zano schopné rozlíšenia 1080p pri 60 fps, ale momentálne sú obmedzovaní Wi-Fi prenosovou rýchlosťou.