Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS ANTIK Telecom: hybridná satelitná a mobilná televízia

TS ANTIK Telecom: hybridná satelitná a mobilná televízia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ANTIK Telecom prichádza na slovenský trh s ponukou novej hybridnej satelitnej televízie ANTIK Sat a pre mobilné zariadenia ponúka mobilnú televíziu ANTIK Go.

Prichádza hybridná satelitná televízia

Konkurenciu v satelitnej televízii posilní východoslovenský operátor. Ponúkne Vstupný balík pod jedno euro a najrozšírenejší Rodinný balík za 8,80 eur. Prvýkrát na Slovensku obsahujú všetky balíky aj interaktívny TV archív. Komerčná prevádzka začína v prvom štvrťroku 2015, registrácia klientov začína dnešným dňom. Klienti bezdrôtového internetu Antiku získajú Rodinný balík zadarmo.

Najväčší regionálny poskytovateľ telekomunikačných služieb vstupuje na celoslovenský trh služieb platenej satelitnej televízie. Prvá ponuka satelitných služieb Antiku obsahuje najväčší počet HD programov na našom trhu ako aj Vstupný balík za 0,99 eur/mesiac. Operátor očakáva najviac klientov v Rodinnom balíku, ktorý bude stáť 8,80 eur a ponúkne viac ako 80 kanálov. ANTIK ponúkne služby vo forme dekódovacej karty za 29 eur a satelitného HD boxu za 69 eur. V cene všetkých balíkov je aj TV archív až na 10 dní do minulosti a od pri objednaní dvoch balíkov si klienti môžu televíziu vychutnávať aj na mobile bez dodatočných poplatkov. Pri registrácii do 31.12. získa klient rozšírený Rodinný prémiový balík na 3 mesiace zdarma. Služby satelitnej televízie sú bez viazanosti.

„Ako prví na Slovensku sme pripravili naozajstnú hybridnú satelitnú internetovú televíziu, kde HD obsah a najsledovanejšie kanály vysielame cez satelit a ďalšie kanály cez internet. “ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „Naše balíky zároveň obsahujú aj mobilnú televíziu a pri všetkých ponúkame v cene aj TV archív. “ Ponuka Antiku je určená najprv existujúcim klientom bezdrôtového internetu v rodinných domoch, ktorý ju získajú ako súčasť balíka triple-play bezplatne – v rámci platenia súčasného paušálu.

ANTIK Telecom bude vysielať svoje programy štandardom DVB-S2 kódovane prostredníctvom družice Eutelsat 16 na polohe 16 stupňov východne, len niekoľko stupňov od obľúbenej pozície 19,2E. To umožní klientom paralelne používať platené služby Antiku a zároveň stovky bezplatných programov z družíc Astra a Eutelsat len pri minimálnych nákladoch na nové zariadenia. Programy zo satelitu sú v štandardnom rozlíšení s dátovým tokom 3mbps a v HD rozlíšení 6mbps. Okrem toho sú v službe zahrnuté aj desiatky TV staníc cez internet, rozsiahly TV archív, nahrávanie, internet v TV, mediálny prehrávač a ďalšie služby známe už klientom ANTIK SmartTVBoxu. Programy Antiku je možné sledovať s pomocou štandardného satelitného set-top boxu alebo aj so samostatnou kartou, ktorú klient s pomocou tzv. CAM modulu použije vo svojom televízore alebo boxe s podporou štandardu DVB-S2. Distribúcia zariadení bude prebiehať po celom území Slovenska cez veľké predajné siete, nezávislých predajcov aj internet. Internetová registrácia začína už dnešným dňom na stránke www.antiksat.sk, pričom pri zriaďovaní budú uprednostnení záujemcovia z prvých dní registrácie.

Antik rozbieha mobilnú televíziu

Používatelia internetu so smartfónmi či tabletmi budú môcť sledovať doteraz najväčší rozsah TV programov. Antik Telecom ako prvý rozbieha mobilnú TV s takmer 50 kanálmi a TV archívom. Do aplikácie budú postupne pribúdať aj užitočné služby - dohľad nad deťmi, aktuálna poloha vozidiel MHD a podobne.

ANTIK Telecom zaháji poskytovanie mobilnej televízie cez internet v prvom decembrovom týždni. Doteraz najväčší balík TV programov (až 47) zahŕňa okrem všetkých obľúbených slovenských staníc aj dokumentárny, filmový, erotický a hudobný obsah. Nechýbajú ani regionálne stanice, niektoré z nich sa vôbec prvýkrát dostávajú na mobilnú platformu. V mobilnej aplikácii pre systémy Android, Apple aj Windows bude zároveň k dispozícii TV archív 8 najsledovanejších programov a prehľad programov na 14 dní dopredu. Programy budú k dispozícii v podobe troj, šesť a ročného predplatného, pri 12-mesačnom stojí balík súčasného klienta Antiku 1,99 eur/mes, všetkých ostatných 2,30/mes.

„Portfólio ANTIK TV GO sme pripravili so zámerom vytvoriť plnohodnotnú alternatívu pre sledovanie živého vysielania so širokým výberom žánrov,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, produktový manažér pre TV služby ANTIK Telecom. „Klient bez ohľadu na operátora, ktorého používa môže dnes využívať najväčšiu ponuku mobilnej TV na Slovensku a pokiaľ využíva aj internetovú službu Antiku, získa ju s ďalšou zľavou.“

ANTIK TV Go je súčasťou expanzie Antiku v oblasti TV služieb. Po produkte SmartTVBox, ktorý umožňuje sledovanie televízie s internetom ľubovoľného poskytovateľa a ohlásenej hybridnej satelitnej televízii pre celé územie SR predstavuje mobilná televízia prostriedok ako sledovať živé vysielanie skutočne za každých okolností. Antik plánuje klientov jednotlivých platforiem naďalej vzájomne zvýhodňovať pri používaní viacerých služieb. Aplikácie je možné sťahovať z jednotlivých online obchodov platforiem a aktivovať na www.antiktvgo.sk počas prvého decembrového týždňa.

(Zdroj: TS ANTIK Telecom)