Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony Pictures napadnutá hackerom

Sony Pictures napadnutá hackerom
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
25. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred pár hodinami sa vraj v Sony Pictures spustila poriadna dráma – ich firemnú sieť napadol hacker. Na počítačoch všetkých zamestnancov sa zjavil iba obrázok, ktorý vidíte na titulke spolu s textom, kde útočník trvá na splnení svojich požiadaviek. Sony Pictures sa k záležitosti jasne na verejnosti nevyjadrila.

Informácie o hacknutí firemnej siete Sony Pictures sa objavili pred pár hodinami na webových stránkach Reddit. Používateľ tam tvrdí, že jeho priateľ pracujúci v Sony Pictures mu poslal správu o tom, čo sa im vo firme udialo. Obrázok kostlivca a varovanie sa mali objaviť na všetkých zamestnaneckých počítačoch. Zdroj vraví, že: „Zamestnanci mali ísť domov a na počítačoch nemali ani len prístup k internetu." Vo výstrahe sa spomínajú záznamy týkajúce sa financií a prístupových informácií k serverom. 

Ultimátum by už malo vypršať, ďalšie správy však nemáme. Sony Pictures vzniknutú situáciu nepoprela, ale ani nepotvrdila. Koment znel lakonicky: „Vyšetrujeme istú IT záležitosť“. Musíme teda počkať na to, či sa podarí zistiť totižnosť hackera #GOP.

(Zdroj: The Next Web)