Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG sa chystá vyrábať zrolovateľné TV veľkosti 60 palcov

LG sa chystá vyrábať  zrolovateľné TV veľkosti 60 palcov
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
11. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Flexibilné či skladacie displeje, to všetko je zatiaľ otázka budúcnosti - hoci na svete už prvé, mierne flexibilné zariadenia v podobe smartfónov sú. Vývojári však usilovne pracujú na ozajstných, zrolovateľných displejoch a vyzerá to tak, že zariadenia, ktoré zrolujete do rúrky ako papier by sa mohli objaviť už v roku 2017.

Naposledy sme o flexibilných displejoch počuli od LG v ich zariadení LG G Flex. Išlo pritom však "iba" o mierne ohnutý displej smartfónu. LG Display teraz však rúbe ešte vyššie. Predstavil zariadenie, ktoré malo až 18 palcov a disponovalo panelom OLED, ktorý bol natoľko flexibilný, že sa dal zrolovať do rúrky, ktorá mala priemer len 3 cm! Momentálne má prototyp flexibilného displeja panelu rozlíšenie 1,200 x 810 pixelov a jeho zloženie je v podobe polyamidového „povlaku“ na zadnej strane (namiesto klasického plastového krytia). Práve to ponúka jedinečné ohnutie a tiež je omnoho tenšie.

Okrem tejto zaujímavosti však LG vytvorilo i transparentný panel OLED, ktorá má trojnásobnú priepustnosť ako dostupné priehľadné LCD displeje. To znamená, že obrázky vyzerajú omnoho lepšie a sú menej hmlisté. Podľa vedúceho výskumu a vývoja spoločnosti LG Display In-Byung Kang bude vraj do roku 2017 úspešne vyvinutý flexibilný displej s Ultra HD rozlíšením a priehľadný OLED panel bude mať viac ako 60 palcov. Zmienil sa, že by to mohli využiť na zrolovateľné televízory. Máme sa teda na čo tešiť.