Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google: Vyrobte si sami vlastnú rozšírenú realitu

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 6. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Google predstavil na svojej konferencii niečo, čo na prvý pohľad vyzerá, že patrí skôr na blší trh, no samozrejme zariadenie Google Cardboard v sebe ukrýva omnoho viac. Je to zariadenie poskytujúce rozšírenú realitu, no jeho stavebné prvky sú bežne dostupné a čo je najlepšie - môže si ho vyrobiť každý!

Mali by ste záujem o virtuálnu náhlavnú súpravu na spôsob Oculus Riftu, no váš rozpočet to nedovoľuje? Aby Google nezaostával za Facebookom, ktorý kúpil Oculus Rift, prichádza s vlastným setom s virtuálnou realitou – za smiešnu cenu! Jeho okulus je totiž síce iba z kartónu, no funguje podobne. Na jeho správny chod potrebujete kartónový základ, magnety, suchý zips, šošovky a smartfón. Ak budete postupovať podľa návodu na stránke návodu od Google https://developers.google.com/cardboard/, vyrobíte si tak sami svoje vlastné zariadenie s virtuálnou realitou.

Súčasti setu s VR od Google

Najskôr si stiahnete dostupnú aplikáciu do smartfónu, ktorá vám rozdelí displej smartfónu na dve simultánne obrazovky. Smartfón na konci skladania iba zasuniete do priehradky, kam patrí – a potom už budete môcť úplne iným spôsobom pozerať videá na YouTube, prechádzať sa virtuálne na Google Street, či priblížiť si Himaláje cez Google Earth. Výhodou je, ak máte po ruke smartfón s displejom s poriadnym rozlíšením, teda minimálne full HD. Ak ste majiteľom LG G3 či Oppo Find 7, potom máte ešte väčšiu výhodu (2,560 x 1,440). Na boku Cardboardu je tlačidlo na potvrdenie voľby v podobe kliknutia.