Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica a Huawei zakladajú v Nemecku nové výskumné a inovačné centrum

Leica a Huawei zakladajú v Nemecku nové výskumné a inovačné centrum
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei, tretí najväčší svetový výrobca smartfónov, oznámila rozšírenie strategickej spolupráce s fotografickou legendou Leica Camera AG. Spoločne zakladajú centrum pre výskum a inovácie „Laboratórium Maxa Bereka (Max Berek Innovation Lab)" v nemeckom Wetzlare.

Informácia prichádza 7 mesiacov po oznámení dlhodobého technologického partnerstva týchto spoločností na poli optického inžinierstva a 5 mesiacov po predstavení úspešných high-end smartfónov Huawei P9 a P9 Plus.

Nové laboratórium, umiestnené v centrále spoločnosti Leica v nemeckom Wetzlare, bude riadiť ďalší vývoj optických systémov a softvérovo založených technológií na zvýšenie obrazovej kvality v širokom spektre fotografických a iných aplikácií v mobilných zariadeniach. Ďalšími cieľmi sú rozvoj výpočtového zobrazovania alebo rozšírenej (AR) a virtuálnej (VR) reality. Huawei a Leica takisto plánujú spolupracovať s nemeckými i ďalšími medzinárodnými univerzitami a výskumnými inštitúciami.

Zriadenie laboratória na základe svojej vízie podporili páni Ren Zhengfei, zakladateľ Huawei, a Dr. Andreas Kaufmann, majoritný akcionár a predseda dozornej rady Leica Camera AG.

Dr. Andreas Kaufmann (vľavo) a Ren Zhengfei (vpravo) pri podpise zmluvy

Fotky a videá budú tvoriť 90% dátovej prevádzky

 

„V budúcnosti budú fotky a videá tvoriť viac ako 90% dátovej prevádzky," povedal Ren Zhengfei, zakladateľ Huawei. „Laboratórium Maxa Bereka ponúka možnosť užšej spolupráce so spoločnosťou Leica, ktorá povedie k ďalšiemu pokroku v kvalite obrazu i videa. Vďaka tomu zakomponujeme tie najpokročilejšie inovácie do fotoaparátov chytrých mobilných telefónov."

„Huawei a Leica Camera AG založením Laboratóriá Maxa Bereka rozširujú rozsah úspešnej strategickej spolupráce a vytvárajú základy pre užšiu kooperáciu na neustálom zlepšovaní kvality v oblasti fotografie či videa," doplnil Dr. Andreas Kaufmann, majoritný akcionár a predseda dozornej rady Leica Camera AG.

„Huawei a Leica zdieľajú nielen enormné úsilie zamerané na inovácie a roky výskumnej praxe, ale aj odhodlanie dosahovať najvyšších štandardov kvality. Laboratórium Maxa Bereka nám ponúka historickú príležitosť zjednotiť zdroje a rozsiahle skúsenosti oboch spoločností a stať sa priekopníkmi prevratných technológií," uviedol Markus Limberger, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Leica Camera AG a riaditeľ Max Berek Innovation Lab.

Leica Camera AG a Huawei zakladajú v Nemecku nové výskumné a inovačné centrum

Pocta priekopníkovi mikroskopie a tvorcovi prvej šošovky Leica

 

Výskumné a inovačné centrum je pomenované na pamiatku Maxa Bereka (1886-1949), nemeckého priekopníka mikroskopie a tvorcu vôbec prvej šošovky Leica. Ten bol tiež zodpovedný za optickú konštrukciu viac než 20 objektívov pre legendárny 35 mm fotoaparát, ktorý vynašiel a skonštruoval Oskar Barnack. Vďaka výnimočným zobrazovacím vlastnostiam, dokonalej harmonizácií šošoviek a dômyselným konštrukčným prvkom dosiahla Leica v 35mm fotografií celosvetového úspechu.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)