Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

PolyShaper zmení 3D tlačiareň na precízny rezač objektov z polystyrénu

PolyShaper zmení 3D tlačiareň na precízny rezač objektov z polystyrénu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave Maker Faire Rome 2016 prezentovala dvojica talianskych inžinierov, Flavio Prattico a Carmine Gianfagna, technológiu s názvom PolyShaper, ktorá sa zaujímavým spôsobom snaží kompenzovať nedostatok technologických procesov pre precízne orezávanie polystyrénových blokov do rôznych tvarov a objektov na spôsob 3D tlačiarní.

Technológia PolyShaper využíva napnutý horúci vytvarovaný drôt, ktorý vďaka použitiu numericky ovládaných strojov dokáže vyrezať akýkoľvek tvar z bloku polystyrénu, bez ohľadu na zložitosť výsledného objektu, pričom technológia udržiava všetky vlastnosti a funkcie polystyrénového materiálu.

Dvojica talianskych inžinierov vyvinula technológiu PolySharper, ktorá dokáže precízne orezávať polystyrén do akéhokoľvek tvaru

PolyShaper je otvorenou platformou, na ktorej môžu spolupracovať vývojári a nadšenci elektrotechniky. V súčasnosti tvorcovia technológie tvrdo pracujú na ich start-up projekte GITAP, ktorý je určený pre vývoj numericky programovateľných strojov, ktoré využívajú technológiu PolySharper.

Ukážka objektu vytvoreného za použitia technológie PolySharper

Počas kontinuálneho výskumu sa vývojári snažia optimalizovať parametre spracovania a chcú vytvoriť nové či zdokonaliť stávajúce ovládacie prvky pre implementáciu do svojich strojov. Spolu s vývojom tak môžu tvorcovia objavovať nové možnosti využitia ich technológie. V pláne projektu GIPAT je do konca tohto roka vydať druhý produkt pre šírenie technológie PolySharper, ktorý je kódovo označený ako „Convertion Kit 2“, a ktorý by transformoval akúkoľvek komerčnú 3D vláknovú tlačiareň v PolySharper stroj.

Ukážka objektov vytvorených za použitia technológie PolySharper