Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC chystá nový tablet, procesor je zatiaľ neznámy

HTC chystá nový tablet, procesor je zatiaľ neznámy
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
7. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC vraj plánuje nový tablet s operačným systémom Android, ktorý má vlastniť slušnú výbavu. Tento tablet by sa mal volať Volantis a má sa predstaviť ako prvý so špeciálnej rady HTC tabletov Android Silver. Kódové označenie Volantisu je však zatiaľ Flounder.

Zaujímavosťou je, že v jeho útrobách sa má nachádzať však upravený operačný systém, ktorý sa má volať Android Silver OS Alpha 1.4. No a čo tie špičkové parametre? Posúďte sami – displej bude veľkosti 8,9 palca a disponovať má rozlíšením 2,560 x 1,600 pixelov. Pamäť RAM má mať až neuveriteľných 5 GB a vnútorný úložný priestor 64 GB. Nachádzať sa tu budú dva fotoaparáty – predný s 5 mpx a zadný s 8 mpx. Aký procesor bude pracovať vo vnútri zatiaľ isté nie je, existuje variant so 64-bitovým NVIDIA Tegra K1, ale i 64-bitový qualcomácky Snapdragon 810. Práve on sa ale očakáva až v roku 2015, čiže buď HTC vyčká tak dlho, alebo sa uspokojí s K1 (napokon, prečo nie...).

Keďže je reč o HTC, s ním sa už tradične spája technológia reproduktorov BoomSound na prednej strane. Ani v tablete by tak nemali chýbať. Nech už to bude akokoľvek, musíme skrátka chvíľu vyčkať.