Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Multifunkčná tlačiareň Epson L365

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Inovatívna farebná tlačiareň Epson L365 je navrhnutá pre ekonomicky zmýšľajúcich ľudí, ktorí k svojej práci alebo k štúdiám často využívajú tlačiareň, skener a kopírovanie s pripojením Wi-Fi v dobrej kvalite. Ide teda o multifunkčné zariadenie.

Samotné balenie tlačiarne v sebe ukrýva návody, vrátane optického disku s programami a ovládačmi. Samozrejme nesmie chýbať sieťová šnúra. Náhradné náplne pre atramentové cartridge sú tu v dostatočnom množstve. No a napokon aj samotné multifunkčné zariadenie.

Na rozdiel od klasických atramentových zariadení, v ktorých je treba často meniť tonery, čo býva značnou finančnou záťažou, L365ťka disponuje veľkokapacitným atramentovým zásobníkom. Dodáva sa so štyrmi farebnými atramentovými náplňami (azúrová, žltá, purpurová, čierna) a tiež s ďalšími dvomi náhradnými náplňami čierneho atramentu.

Vďaka tomu odpadá nutnosť v krátkom čase dokupovať nové náplne. Pomocou tejto prvotnej súpravy totiž dokáže tlačiareň vytlačiť asi 12 000 strán v čiernobielom prevedení a približne 6 500 farebných strán, čo by pri bežnom režime mohlo stačiť asi na dva roky.

Epson L365 pre svoj štart nepotrebuje žiadne zložité inštalácie. Okrem počítača ju prostredníctvom WiFi môžete prepojiť aj s inými zariadeniami ako je smartfón, či tablet, a následne z nich tlačiť fotky, obrázky alebo texty.

Tlačiareň dokáže podľa normy ISO vytlačiť za minútu viac ako 9 čiernobielych a 4,5 farebných strán. L365 vie okrem formátu A4 tlačiť aj vo formátoch A5, A6, B5, tiež na listy s rozmerom 10 x 15 cm, 13 x 18 cm alebo na obálky formátu C6, DL. Jej zásobník pojme 30 listov štandardného papiera.

Keďže kopírovanie mnohých dokumentov môže zabrať neraz veľa času, Epson L365 je pripravená aj na také situácie. Funkcia rýchleho kopírovania umožňuje napríklad kopírovať jednu stranu až 20-krát v jednom procese, čím sa šetrí čas.

Skener s rozlíšením 1 200 na 2 400 dpi vie zasa previesť dokumenty do výsledného formátu BMP, JPEG, TIFF alebo do PDF.

Ale vráťme sa k tlači. V prípade, že sa toner ktorejkoľvek farby minie, L365 uľahčuje používateľovi dopĺňanie nových atramentov jednoduchým postupom. Na prvý pohľad sú náplne farebne ľahko rozlíšiteľné a tak len stačí vložiť farbu do vyznačeného otvoru a tlačiareň je opäť pripravená na použitie.

Pre študentov, či ľudí s nižšími nárokmi na funkcie tlačiarne, je v ponuke podobný model tlačiarne Epson L300, bez WiFi pripojenia, alebo model L110 bez skenera a kopírky.

A ak preferujete domácu tlač vašich fotografií, sesterský model tlačiarne Epson L800 môže byť ideálnou voľbou. Jej hlavnými črtami sú zasa rýchlosť tlače fotografií, nízke prevádzkové náklady, spoľahlivé výsledky a bezproblémová manipulácia.

Tlačiareň Epson L365 spolu s ďalšími modelmi si tak nepochybne nájdu miesto v nejednej domácnosti, či v malej kancelárii a budú užitočným pomocníkom počas administratívnych alebo tvorivých chvíľ.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)