Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Kávovar La Piccola Grande Italy

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
10. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľahký, kompaktný, prenosný a napriek tomu výkonný, aj toto by sme výstižne mohli povedať o automatickom pákovom kávovare La Piccola Grande Italy, ktorý je naozaj 100 percentným Talianom. No nielen svojou kvalitou dokáže prekvapiť. Zaujme tiež to, že s praktickou prenosnou taškou, navrhnutou presne pre jeho rozmery, sa dá kávovar pohodlne prenášať.

Kdekoľvek vás prepadne chuť si tak môžete dopriať dobrú šálku kávy. S prenášaním si poradia i osoby nežnejšieho pohlavia, keďže hmotnosť balenia kávovaru je len 5 kg. Kávovar La Piccola je nielen ľahký, ale aj malý. No aj napriek skutočne malým rozmerom 25 x 15 x 22 cm (V x Š x H) mu nechýbajú praktické prvky.

Už na prvý pohľad zaujme kávovar talianskou eleganciou. Celé telo pákového kávovaru je vyrobené z jednoliatej nerezovej ocele, čo ho radí k dizajnovým, no zároveň mimoriadne pevným zariadeniam.

V jeho zadnej časti nájdeme odnímateľnú nádržku na vodu s kapacitou až jeden liter. Takto je kávovar schopný pripraviť viacero šálok nápoja po sebe, bez nutnosti neustáleho dolievania vody. Praktickou stránkou nádržky je to, že je vyrobená zo skla, takže časom jej nehrozí žiadne zažltnutie a zároveň do nej nevsiaknu chute ani pachy, ako to býva pri niektorých nádobách z plastu.

Praktická odkvapkávacia mreža slúži nielen na zachytenie nadbytočného množstva vody, či nápoja, ale zároveň je stojanom počas prípravy kávy. Aj tá je navrhnutá pre maximálne pohodlné čistenie.

Elegantné puzdro na kávovar je navrhnuté presne "na telo" kávovaru a jeho budúci majiteľ si môže vyberať z viacerých farebných kombinácií. Je vyrobené z eko kože, s praktickými rukoväťami a zapínaním na zips a je odolné voči vonkajším vplyvom. Jeho vnútorná časť chráni kávovar proti poškriabaniu.

Kávovar sa dokáže skutočne rýchlo dostať do pohotovosti, a to vďaka rýchlemu ohrevu vody. O 5 sekúnd po zapnutí je La Piccola pripravená ponúknuť horúcu šálku kávy. Fungovanie prístroja má na starosti výkonný kompresor a čerpadlo. Pod tlakom 15 barov pripraví nápoj z pomletej kávy s výraznou chuťou a arómou.

Kávovar La Piccola je teda malý pomocník, ktorý vie privítať návštevu s horúcou šálkou kávy na akomkoľvek mieste. No a pre milovníkov luxusu je toto zariadenie dostupné v zlatej, nerezovej striebornej a vrúbkovanej perleťovej verzii.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)