Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Zvlhčovač vzduchu a difúzor Lanaform Aroma Pure

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
24. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zvlhčovanie vzduchu, farebné náladové osvetlenie a aromaterapia – to je presne to, čo dotvára ideálnu kombináciu pre zdravé prostredie a dobrú náladu človeka. Zväčša si však pre každú jednu časť treba zaobstarať samostatnú vec.

Nie však v prípade zariadenia Lanaform Aroma Pure, ktoré všetky činnosti spája v jednom jedinom prístroji, a navyše v dizajnovom prevedení.

Dizajnový zvlhčovač prichádza aj v dizajnovom balení. Samozrejme je jeho hlavnou súčasťou a preto vám ruky padne ako prvý, avšak ešte v jednom, kartónovom ochrannom obale. Len čo sa tento roztvorí, nájdeme na jednej strane samotné zariadenie rozložené na tri časti.

Tretia, najvrchnejšia časť je pritom vymeniteľná aj za variant so smerovým vyfukovaním pary do bočnej strany. Nesmie chýbať ani elektrický adaptér pre napájanie. Dôležitý je aj návod a priložená i čistiaca kefka.

Lanaform Aroma Pure, ako štýlový zvlhčovač vzduchu a difúzor, vytvorí útulnú atmosféru v každom prostredí. Má elegantný dizajn a tú správnu technológiu pre viaceré funkcie.

Na prvý pohľad vyzerá ako dizajnová štýlová stolná lampa v tvare slzy. Jeho telo sa však skladá z troch častí – klobúčika pre aromaterapiu, nádržky na vodu a stojana s integrovanou technológiou.

Do nádržky sa pritom zmestí 1,6 litra vody. Jej postupným uvoľňovaním vychádza z prístroja jemná hmla, ktorá sa rýchlo rozptýli po miestnosti a zamedzí tak šíreniu nepríjemného suchého vzduchu. Všetko funguje na princípe ultrazvuku, pomocou ktorého sa voda mení na jemné čiastočky hmly.

S pridaním niekoľkých kvapiek aromatického oleja zároveň miestnosťou rozvonia príjemnou vôňou. Už od pradávna mali totiž rastlinné, esenciálne, či éterické oleje pre ľudí, ale aj pre zvieratá liečivé účinky.

Hmla premiešaná s vôňou sa vyparuje po dobu 16tich hodín, pričom intenzitu vypúšťania pary si používateľ reguluje sám, v troch stupňoch. Hmla je na dotyk studená, takže je bezpečná aj v blízkosti detí či domácich zvierat.

Praktickou funkciou je časový spínač, ktorý sa dá nastaviť na 2, 4 alebo 6 hodín, po uplynutí ktorých sa prístroj samostatne vypne. Lanaform je vybavený aj bezpečnostným systémom automatického vypnutia pri nedostatku vody v zásobníku.

Zvlhčovač a difúzor je charakteristický tichým chodom, s hlučnosťou len do 35 decibelov, a tiež nízkou spotrebou elektrickej energie.

Lanaform zároveň počas prevádzky produkuje negatívne ióny, ktoré by nás v prostredí rozhodne mali obklopovať. V kladne ionizovanom prostredí je totiž organizmus náchylný na rôzne ochorenia. Negatívne ióny však likvidujú baktérie a prostredie sa tak stáva neškodné.

Lanaform Aroma Pure sa teda postará o vaše zdravie a správnu náladu. Rozhodne napríklad v spálni vyčarí vaše osobné relaxačné centrum.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)