Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Zvlhčovač vzduchu Boneco W1355A

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
20. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nejeden alergik by dokázal rozprávať o ťažkostiach, ktoré alergické ochorenie so sebou prináša. Udržiavať preto ovzdušie bez prachu, alergénov a so správnou vlhkosťou je alfou omegou pri boji s ťažkosťami.

Jednou z účinných možností je zaobstarať si zvlhčovač a čističku vzduchu v jednom. Napríklad aj také švajčiarske zariadenie Boneco W1355A.

Boneco W1355A čistí vzduch prirodzene ako dážď, pričom nepoužíva žiadne chemické prísady. Zariadenie stačí len umiestniť do vami zvolenej miestnosti a jednoduchým pootočením zapnúť.

Celý princíp je ukrytý v malom kompaktom tele, ktoré tvorí 7 litrový zásobník na vodu, vodná nádržka a systém rotujúcich diskov. Disky sa otáčajú a naberajú tak vodu z nádržky pritekajúcej zo zásobníka. Voda sa následne z diskov odparuje a obohacuje vzduch optimálnou vlhkosťou.

Rotujúce disky zároveň zachytávajú nečistoty, prachové mikročastice, alergény a dokonca i pachy zo vzduchu. No a tie sa permanentným otáčaním dostávajú späť do vody v nádržke. Voda je v tomto prípade prirodzeným filtrom na odstránenie znečisťujúcich látok zo vzduchu.

O hygienu odparovanej vody sa stará špeciálny antibakteriálny ochranný systém v podobe antibakteriálnej striebornej tyčinky- Ionic Silver Stick ®. Tá navyše zabráni aj vzniku množenia baktérií, ktoré spôsobujú zápach vody v nádržke, a to pomocou postupného uvoľňovania iónov striebra.

Boneco W1355A nevyžaduje žiadnu špeciálnu údržbu ani starostlivosť. Do odnímateľnej nádržky s praktickou rukoväťou stačí len pridať čistú vodu z vodovodu a zvoliť si režim prevádzky. Počas dňa denný, a v noci - nočný režim. Tento nastaví optimálnu vlhkosť a zníži už aj tak nízku úroveň hluku prístroja na úplné minimum.

Samotné odparovanie funguje na princípe samoregulácie. Prístroj sám vyhodnotí, aká je optimálna úroveň vlhkosti v miestnosti. V prípade potreby je k dispozícii tlačidlo pre riadené zvlhčovanie. Netreba sa obávať ani chodu „naprázdno“. Systém sa totiž v prípade nedostatku vody v zásobníku sám vypne. Boneco môže byť v prevádzke každý deň a po celý rok, keďže sa pýši nízkou spotrebou elektrickej energie.

Zvlhčovač nevyžaduje žiadne čistenie filtrov ani výmenu diskov. Disky i nádržky stačí len raz za čas premyť pod tečúcou vodou.

Boneco sa hodí do miestností s rozlohou do 50 m² alebo inak povedané 125 m3 a dokáže vyvinúť odparovaciu schopnosť 0,3 litra za hodinu.

Ak teda premýšľate, ako si doma vytvoriť ideálne prostredie a túžite po čistom ovzduší bez prachu či alergénov, Boneco W1355A vám v tom bude rozhodne nápomocný.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)