Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Malý kompaktný fotoaparát CANON SX700 HS

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
16. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj malé kompaktné fotoaparáty sa dokázali počas svojho vývoja dostatočne priblížiť k tým výkonnejším. Potvrdzuje to i model CANON PowerShot SX700 HS, ktorý v sebe spája parametre zaujímavé aj pre náročnejších.

V jeho balení nájdete hneď na úvod pomocné návody. Ďalej je tu sieťová šnúra nabíjačky. Samozrejme aj spolu s ňou. Doplnkové príslušenstvo dopĺňa remienok pre nosenie zariadenia na ruke. No a potom je tu samozrejme aj batéria s 1060 mAh. A vua lá .... samotný fotoaparát.

Ten je k dispozícii v čiernej, ale aj v takejto ženskejšej červenej farbe. A nie nadarmo, veď naozaj aj nežnému pohlaviu sadne do rúk ako uliaty.

Čím začať? Možno práve zaujímavým ergonomickým telom, z ktorého sa vysúva objektív. Nie však hocijaký. Tak tento zvládne až 30 násobné priblíženie. A navyše je aj poriadne široký, keďže jeho spodná ohnisková vzdialenosť je len 25 mm.

Druhým skvostom je svetelný, takmer polpalcový, snímací čip s viac ako 16-timi megapixelmi, ktorý v spojení s novým obrazovým procesorom DIGIC 6 prináša fotografiám kvalitu aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

V takých chvíľach pomôže aj technológia CANONu s názvom High Sensitivity System. Vďake nej sa dajú aj v noci zachytiť niektoré momenty bez blesku či statívu. Technológia navyše výrazne redukuje digitálny šum pri vysokých číslach citlivosti ISO.

Vo fotoaparáte sa určite uplatní aj 5 osový dynamický stabilizátor obrazu, ktorý okrem fotografií pomáha predovšetkým stabilite obrazu pri nakrúcaní videí. Práve tie je pritom možné zaznamenávať v rozlíšení Full HD až so 60timi snímkami za sekundu, vrátane stereo zvuku.

Fotoaparát má samozrejme automatický režim Smart Auto, ktorý ponúka fotenie v mnohých predvolených scénach a všetko spraví za používateľa, no zároveň sa dá ovládať aj manuálne.
Všetko pritom možno sledovať na dostatočne veľkom, 3-palcovom displeji, ktorý má takmer milión zobrazovacích bodov.

Popri všetkých výhodách si fotoaparát prináša aj ďalšiu vo forme zabudovaného Wi-Fi modulu. Vďaka nemu sa dajú zo zariadenia posielať fotografie do sociálnych sietí, prípadne aj ovládať fotoaparát na diaľku priamo z mobilného telefónu cez stiahnutú aplikáciu od CANONu.

Jedným dychom treba povedať, že ide naozaj o veľmi moderný kompaktný fotoaparát, ktorý bude nielen dobrým záznamníkom rodinných udalostí, ale pre nežnejšie pohlavie, práve v červenej farbe, možno zároveň aj istým šperkom.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)