Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Whirlpool ADG 2020 FD

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je viac ako jasné, že ak niekto neinovuje, akoby ani neexistoval - platí to aj pre výrobcov domácich spotrebičov a vie to i Whirlpool. Preto pravidelne prispieva do tohto sektoru zaujímavými novinkami. Tentoraz je to umývačka riadu ADG 2020 FD. Je plne integrovaná, čiže vstavaná v kuchynskej linke. Patrí do energeticky najúspornejšej kategórie, konkrétne A+++. Jej rozmer je 60 centimetrov, čo znamená, že kapacitne spĺňa podmienky pre väčšiu domácnosť, kde sú viac ako tri osoby. Naraz umyje až trinásť súprav riadu.

Množstvo riadu však dokáže rozpoznať i sama a prispôsobiť tomu aj cyklus umývania. Všetko pomocou šiesteho zmyslu, ktorý zároveň dokáže zistiť aj úroveň znečistenia riadu a automaticky podľa toho nastaví parametre procesu umývania. Dosiahne tak až o 50 percent menej spotrebovanej energie, vody i času.

Ak senzory zistia, že riad je poriadne znečistený, aktivuje sa PowerClean, ktorý v spojení dvoch technológií účinne odstráni hrubé nečistoty a zároveň sa automaticky aktivujú špeciálne trysky, aby bol riad naozaj čistý, keď z umývačky vyjde. Ďalšia technológia, PowerDry, sa zasa postará o to, aby ste už riad z umývačky nemuseli vôbec utierať. Tým sa myslí nielen vysušenie od zostatkovej vody, ale aj zabránenie zaschnutiu kvapiek zvyškovej vody na sklených pohároch, či plastových riadoch. Po otvorení spotrebiča vás teda neprekvapí vychádzajúca para.

Celkový počet programov tejto umývačky je desať a samotný proces, i zostávajúci čas, môžete pohodlne sledovať na displeji. Umývačka riadu má osem teplotných stupňov. Okrem studeného oplachovania menej znečisteného riadu, je tu i Eco režim s teplotou 50 stupňov. Ten je síce dlhší, no spotrebúva menej vody i energie. Poriadne intenzívne čistenie zvládne program so 65-timi stupňami, ktorému neodolajú ani najzaschnutejšie škvrny. Nechýba ani účinné čistenie pomocou pary, či zónové umývanie horného a dolného koša. Na plný chod a klasický proces umývania riadu pritom umývačka spotrebuje len 10 litrov vody.

Nechýbajú ani užitočné funkcie ako odložený štart, a to až o 24 hodín. Ak by to však vyšlo tak, že riad treba umývať v noci, vôbec to nevadí. Umývačka nezobudí vás, ani vašich susedov. Jej pracovný hluk sa vtedy zníži len na 39 dB. Priemerne však toto číslo tiež nie je o veľa vyššie, keďže sa pohybuje na úrovni 44 dB. Na ukončenie cyklov vás upozorní zvuková signalizácia a upozornenia dostanete i v prípadoch, že v zásobníku sa minula regeneračná soľ. Bezpečnosť pri umývaní si berie na zodpovednosť systém Aquastop, ktorý v prípade úniku vody, do havarijnej nádoby, zastaví činnosť celej umývačky.

Čo viac treba ? Automatické zistenie znečistenia, ale aj množstva riadu, aktívne sušenie ventilátorom...To všetko patrí k umývačke riadu Whirlpool ADG 2020 FD. Snáď jediné, čo tento spotrebič ešte nevie, je vyloženie riadu na konci cyklu. Ale možno raz....Kto vie...?

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)