Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Samsung WW 10H 9600 EW

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čistota pol života - staré známe a pravdivé tvrdenie a aj preto je veľká pozornosť venovaná vývoju spotrebičov, ktoré sa práve o čistotu starajú. I pri bielizni. Potvrdzujú to aj juhokórejskí vývojári so svojim modelom Samsung WW 10H 9600 EW. Zložité číselné označenie však výrobca kompenzuje jednoduchosťou používania tohto zariadenia.

Za všetkým ale stoja dômyselné technológie. Nájdeme ich už pri prvom pohľade na zariadenie. Napríklad v dvierkach. Tie majú dvojitý pánt, ktorý prináša širšie otváranie. Určite to uľahčí vkladanie a vyberanie bielizne. A navyše tieto priesvitné, krištáľovo modré dvierka dotvárajú futuristický výzor spotrebiča. Všetko umocňuje aj to, že sa v nich láme svetlo, čím vzniká zaujímavý pohľad na meniace sa spektrum farieb.

Ak by ste tu hľadali ovládacie otočné tlačidlo, tak na neho rýchlo zabudnite. Moderná práčka si prináša moderné ovládanie. Tu v podobe plne dotykového 5 palcového farebného displeja. Ten tak prináša prehľadnejšie nastavovanie spotrebiča. Bez problémov si dotykom vyberiete druh bielizne, teplotu vody, rýchlosť odstreďovania ako aj typ pracieho prostriedku. A prehľadnosť na displeji nekončí ani začiatkom pracieho cyklu. Aj počas neho s vami spotrebič cez displej komunikuje.

Ďalšieho zaujímavé technológie už nájdeme vo vnútri. Auto Optimal Wash, čiže automatické ovládanie vody. Stoja za tým 4 technológie snímania, ktoré zisťujú informácie o bielizni, o jej váhe a tiež o jej znečistení, ale aj o množstve vody, a podľa toho čo najefektívnejšie nastavia prací cyklus. Samsung vybavil práčku aj technológiou EcoBubble, vďaka ktorej sa dá ušetriť elektrická energia tým, že sa bielizeň perie vo vode aj pri nízkych teplotách. Podľa výrobcu je to účinné aj pri vode s teplotou len 15 stupňov Celzia.

Asi si ešte niektorí pamätajú na časy, keď sa muselo pri odstreďovaní sedieť na práčke, aby po kúpeľni nepochodovala. Samsung s takýmto neduhom skoncoval vďaka technológii VRT-M. Tá pomocou systému trojrozmerného snímania vibrácií udržiava bubon vyvážený aj pri vysokých rýchlostiach. Nielenže potom práčka nepochoduje, ale je zároveň aj oveľa tichšia, takže sa dá potom v byte prať pokojne aj v noci. Spotrebič je vybavený dvomi prívodmi vody. Rozhodne to pomôže rýchlejšiemu napúšťaniu. Čas prania skracuje aj funkcia rýchleho postreku bielizne silnými prúdmi vody, čím sa zasa urýchli plákanie. Prací cyklus sa tak celkovo môže skrátiť aj na 60 minút.

Aj so škvrnami to práčka vie. Má k dispozícii 6 špeciálnych programov, ktoré sa o to postarajú. No a na záver ešte jedna technologická vychytávka. Viete, že už aj práčka môže mať WiFi? Vďaka tomu sa spojí so smartfónom a používateľ vie z ľubovoľného miesta zistiť v akej časti pracieho cyklu sa spotrebič nachádza a teda či sa má už z kávičky u suseda ponáhľať domov, aby bielizeň vyvešal.

Rovnako je však funkčnosť spojená aj so systémom inteligentného sledovania prípadných chýb. Vďaka tomu sa potom dajú tieto chybové hlásenia komunikovať s technikom aj na diaľku. Ako vidíte, celá práčka poriadnym technologickým pomocníkom. No nielen to. Zároveň je aj dizajnovým dielom a svojou minimalistickosťou určite zapadne do každej domácnosti.

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)