Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Kávovar Saeco HD 8964/01

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
25. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nakombinovať si pravé talianske espresso priamo na mieru a ešte k tomu v pohodlí vlastného domova? Prečo nie, povedali si v Saecu a po 28 rokoch skúseností vytvorili kávovar HD 8964/01, ktorý vám venuje osobitnú pozornosť.

Akúkoľvek kávu si už vyberiete, základom je jej nasypanie do zásobníka, ktorý pojme 270 gramov kávy. Ústi do keramického mlynčeka a zomletá káva je tak vždy čerstvá. Keramický mlynček zároveň zaistí rovnomerné mletie kávy bez prepálenia. Má dlhú životnosť a stará sa aj o tichý proces mletia. Zároveň je tu i možnosť nasypať už zomletú kávu.

Nádoba na vodu má objem 1,7 litra a ohrievač vody využíva technológiu Thermo-speed, priamo od spoločnosti Saeco. Vďaka tomu sa po zapnutí zariadenia okamžite ohreje okruh, ktorý súvisí s kávou. Zabráni sa tak tepelným stratám a káva je horúca už pri prvom hrnčeku. Aby ste nemuseli od oka nalievať mlieko do kávy po ukončení procesu, kávovar obsahuje i samostatnú nádobu na mlieko. Obsahuje dvojkomorovú technológiu, vďaka ktorej je pena dlhotrvajúca. Tvorí sa pri ideálnej teplote, za stáleho prúdu mlieka, bez rozstrekovania.

Káva podľa predstáv používateľa vzniká zvolením správnych kombinácií chuti. Všetko sa to dá nastavovať priamo na elektronickom displeji. K dispozícii je šesť rôznych intenzít kávy, ich teplota a zvolíte si aj množstvo mlieka. Ich kombináciou máte možnosť pripraviť si niektorú zo 16-tich rôznych kávových dobrôt, a to aj vďaka komore varnej jednotky, s názvom VariPresso. Od klasickej čiernej kávy až po napenené kapučíno, komora sama reguluje tlak. Varná jednotka je tiež postavená tak, že znižuje spotrebu vody počas vyplachovacieho cyklu, a to až o 80 percent. Umožní to prípravu viacerých kávových nápojov bez toho, aby ste museli neustále dopĺňať nádobu s vodou.

Samotné čistenie má viacero podôb, od automatického čistenia a odstraňovania vodného kameňa, až po to ručné. Pri automatike stačí stlačiť tlačidlo, no klasické umývanie je uľahčené tým, že jednotlivé nádobky, varná jednotka i odkvapkávač, sa dajú pohodlne odobrať a jednoducho uložiť do umývačky riadu. Medzi kávičkármi sa hovorí, že na dobrú kávu musí každý dospieť. Ak teda cítite, že vás už nebaví zalievať si granulovanú kávu vodou z kanvice, potom je tu Saeco HD 8964/01 práve pre vás.

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)