Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Antik Smart TV - Box Nano

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
11. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sledovať digitálnu televíziu s bohatou ponukou TV kanálov môžete v súčasnosti nielen cez anténu, satelit čí kábel, ale už aj prostredníctvom internetového pripojenia. Postarať sa o to vie malé zariadenie Antik Smart TvBox Nano – internetový prijímač televíznych programov. S miniatúrnymi rozmermi na seba nepúta pozornosť a vojde sa prakticky kdekoľvek.

Pomerne nenápadné je aj jeho balenie. V ňom sa o slovo hlási ako prvý diaľkový ovládač. No a potom samozrejme aj samotné zariadenie, ku ktorému nechýbajú návody. Návodmi to však nekončí, a tak sa do balenia dostal aj predlžovací kábel prijímača infračerveného signálu a Audio-Vizuálny kábel pre pripojenie starších televízorov cez kompozitný RCA konektor. No a pribalený je aj HDMI kábel, tužkové batérie do diaľkového ovládača a napokon aj elektrický sieťový adaptér pre napájanie set-top-boxu.

Antik Smart TvBox Nano - malá škatuľka, do ktorej sa vojde takmer 50 slovenských a českých programov, taktiež rádiá, ale i ďalšie filmové, detské, športové, hudobné či erotické stanice. Zariadenie len stačí pripojiť k televízoru a programy môžete sledovať bez zdĺhavej inštalácie a bez čakania. Podmienkou je spoľahlivé internetové pripojenie, s rýchlosťou aspoň 2 megabity za sekundu. Zariadenie prináša programy aj v HD rozlíšení, a to pri rýchlosti pripojenia najmenej 5 megabitov za sekundu. Pripojenie k internetu je pritom možné cez ethernetové rozhranie, prostredníctvom portu RJ-45, alebo aj priamo cez vstavané WiFi, čiže bezdrôtovo.

Tento inteligentný set-top-box premení domáci televízor na SMART TV, a to tak, že umožní aktuálne sledované programy kedykoľvek zastaviť, nahrávať a potom aj zaznamenané programy z archívu následne púšťať. Výber programov pritom uľahčí elektronický programový sprievodca. Okrem toho môžete sledovať filmy z domácej siete cez Bitorrent Player a k ďalšiemu multimediálnemu obsahu sa dokážete pripojiť prostredníctvom aplikácií YouTube, či TV SME. Nechýba ani obľúbený Facebook, prípadne možnosť prezerať si bežný internetový obsah, či sledovať aktualizované správy o počasí. Všetky nastavenia a funkcie sa pritom realizujú cez diaľkový ovládač.

Antik Smart TvBox Nano je vybavený portom USB 2.0, pre pripojenie externého disku, či USB kľúča. Môžete si tak pripojiť vlastný multimediálny obsah, nahrávať súbory, prípadne ich priamo z disku sledovať.

Pre pripojenie k obrazovke má zariadenie štandardný HDMI port, ale aj A/V port v podobe 3,5 Jack konektora, pre pripojenie staršieho typu televízora. Prijímač je vybavený aj IR2 konektorom na pripojenie predlžovacieho kábla s infračerveným snímačom, takže Smart TV Box môžete pokojne schovať, napríklad aj za televízor, či do nábytku.

Zariadenie sa cez optický audio-výstup (SPDIF) dá pripojiť aj k domácemu kinu pre kvalitnejší hudobný a filmový zážitok.

Antik Smart TvBox Nano napriek minimálnym rozmerom prináša veľký programový zážitok bez poplatkov za šírenie slovenského a českého televízneho signálu. Svojimi inteligentnými funkciami pritom uspokojí aj tých náročnejších divákov.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)