Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Samsung Galaxy J5

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 12. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Telefón s jemným dizajnom, žiarivým displejom, množstvom funkcií a pohotovým fotoaparátom - tak to je telefón Galaxy J5 z dielne Samsungu.

Do očí udrie už jeho balenie, a to najmä živou farbou. V ňom je hneď na vrchu umiestnený smarfón. Pod ním nájdete návody a ďalšie príslušenstvo v podobe hands-free sady slúchadiel. Nechýba dátový a nabíjací micro USB kábel a k nemu aj USB nabíjačka. No a samostatne je pribalená aj vyberateľná batéria.

Aj displej telefónu na prvý pohľad zaujme žiarivými farbami, hlbším kontrastným pomerom čiernej a lepšími pozorovacími uhlami. Podpísala sa pod to technológia od Samsungu Super AMOLED so 16 miliónmi farieb.

Obľúbené fotografie, či video obsah si môžete prezerať na 5 palcovom displeji s rozlíšením 720 na 1280 bodov, vo verzii High Definition.

Galaxy J5 ukrýva vo svojich útrobách 4 jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktom 1,2 GHz ako aj operačnú pamäť RAM s veľkosťou 1.5 GB. V tejto kombinácii spoľahlivo funguje multitasking viacerých naraz spustených aplikácii a hier. Herné zážitky pritom podporuje aj grafika Adreno 306, ktorá ešte zvýrazní dojmy z akčných scén.

Po obsahovej stránke sa toho do telefónu vtesná naozaj dosť. Do základného úložného priestoru až 8 GB dát, no ten je však rozšíriteľný o ďalších 128GB pomocou MicroSD karty.

Fotoaparát prešiel viacerými vylepšeniami. Zadný disponuje 13-timi Mpx, autofocusom a objektívom so svetelnosťou f / 1,9. Aj preto budete fotiť jasné a ostré fotografie i videá.

Na prednej strane zariadenia, sa pritom nachádza, okrem 5 Mpx fotoaparátu, aj netradične zabudovaný blesk, ktorý jednoznačne prispeje ku kvalitnejším autoportrétom i v horších svetelných podmienkach. Oba fotoaparáty sa dokážu dostať do okamžitej pohotovosti vďaka funkcii „Rýchle spustenie“, prepojenej na tlačidlo Domov. Netreba sa obávať, že by tieto procesy vplývali na znižovanie výkonu batérie. S kapacitou 2600 mAh bude Galaxy J5 k dispozícii po celý deň. Navyše, v núdzových prípadoch dokáže „Režim zvýšenej úspory energie“ výrazne predĺžiť životnosť zdroja.

O všetkom podstatnom, čo sa v zariadení deje, dokáže informovať užitočný pomocník – vstavaný Smart Manager. Monitoruje a spravuje stav nabitia batérie, kapacitu úložného priestoru, informácie o využitej pamäti telefónu a množstvo ďalších údajov.

Všetky multimediálne obsahy dokáže J5 zdieľať vďaka pripojeniu WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth vo verzii 4.1, a NFC. J5ťka má samozrejme aj káblové prepojenie cez micro USB 2.0.

Pre používateľov s dvomi SIM kartami je navyše k dispozícii aj verzia DUAL SIM, takže by už nemal byť problém byť aktívny s firemným aj súkromným číslom naraz na jednom telefóne.

No a čo sa týka farby, Samsung Galaxy J5 je v oboch verziách zaujímavý najmä v atraktívnej zlatej. Stane sa tak nielen dobrým pomocníkom, ale zároveň aj vašou praktickou ozdobou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)