Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Samsung G530 Galaxy Grand Prime

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
12. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tenký, ale výkonný - taká je hlavná charakteristika elegantného a moderného smartfónu Samsung G530 Galaxy Grand Prime. Jeho ladné krivky s kovovým orámovaním sa vtesnali do hrúbky len 8,6 mm. V tenkom tele však ukrýva zaujímavý výkon.

Samotný telefón sa pritom ukrýva hneď na vrchu balenia. Nemôžu chýbať návody, bez ktorých to niekedy nejde. A máme tu handsfree slúchadlá. Ako aj USB nabíjačku a k nej i dátový a nabíjací USB kábel. No a na záver ešte vyberateľná batéria.

Displej dostal slúšných 5 palcov uhlopriečky s maximálnym rozlíšením qHD, čiže 540 na 960 bodov. S technológiou TFT je ľahko čitateľný aj na slnku a dokáže reprodukovať až 16 miliónov žiarivých a jasných farieb.

Vo vnútri zariadenia pracuje 4-jadrový procesor s taktom 1.2 GHz pre hladký a plynulý chod funkcií. Systém je založený na platforme Android vo verzii KitKat 4.4, s operačnou pamäťou 1GB. Úložný 8GB priestor zariadenia je rozšíriteľný až na 64GB pomocou pamäťovej karty.

Grand Prime je určený pre akýkoľvek druh zábavy, keďže ponúka spoľahlivý výkon a tiež energetickú výdrž. Je vybavený Li-On batériou, s kapacitou 2600 mAh, pre extra dlhé telefonovanie a surfovanie na webe.

G530-tka môže byť vašim pomocníkom najmä počas fotenia autoportrétov, ako i pri zvečňovaní vašich priateľov. Galaxy Grand Prime je totiž vybavená predným fotoaparátom s rozlíšením 5 Mpx a ultraširokouhlým zorným poľom s rozsahom až 85 stupňov.

Znamená to, že pri fotení takzvaných selfies sa na jeden záber dostane viac okolitého priestoru, či viac fotografovaných osôb, a to bez využitia statívu, prípadne držiaku na vytváranie autoportrétov. Aj zadný fotoaparát si prináša zaujímavé rozlíšenie, konkrétne 8.0 Mpx a k tomu aj LED blesk.

Ak sa plánujete s vyhotovenými fotografiami okamžite podeliť s priateľmi, či na online sociálnych sieťach, poteší vás vstavaný WiFi modul, z ktorého dokážete vytvoriť aj Hotspot. Nechýba však ani podpora rýchlych LTE/4G sietí a zdieľanie pomocou technológie NFC. Samozrejmosťou je i Bluetooth vo verzii 4.0, či kompatibilita s microUSB 2.0.

Samsung Galaxy Grand Prime G530 je telefón s dostatočným výkonom a padne vhod tým, ktorí sa radi podelia o svoje zážitky vo forme selfie fotografií so svojim najbližšími. V ponuke je v bielej farbe alebo aj v elegantnom striebornom prevedení.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)