Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Lenovo S856

NAY: Smartfón Lenovo S856
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo to myslí s mobilnými telefónmi vážne. Dôkazom toho je aj model S856, ktorý k používateľom prichádza s viacerými zaujímavými funkciami. Samotný telefón patrí medzi najdostupnejšie zariadenia, ktoré podporujú mobilné siete už 4. Generácie. Podpora LTE a samozrejme ani ďalších sietí teda nechýba. V dnešnej dobe, keď sa už touto technológiou postupne zahusťuje celé Slovensko, je to naozaj dôležité.

Tak ako aj veľký a teda prehľadný HD displej. Pri S856stke dostal veľkosť 5 a pol palca. Za ním stojí technológia IPS, ktorá rozširuje pozorovacie uhly displeja až na 180 stupňov.

K poriadnemu zariadeniu však patrí aj poriadna rýchlosť a výkon. Výrobca si ju v tomto prípade potvrdil procesorom od známeho Qualcommu. Má frekvenciu 1,2 desatiny gigaherza a dokonca dokáže šetriť energiu baterke.

Práve tá je pritom vymeniteľná a má kapacitu 2500 miliampér hodín, čo predstavuje asi 25 hodín hovoru, či 19 dní v stand by režime. Silu jej dodáva aj novšia Lítium-polymérová technológia.

Čo sa týka operačného systému, Lenovo ide pri svojich zariadeniach ruka v ruke s aktuálnym trendom najnovšej verzie Androidu. Vo vnútri si tak kraľuje Android 4.4 so všetkými svojimi výhodami.

Najžiadanejším komponentom v mobiloch sú samotné fotoaparáty. Dnes je pritom už štandardom, aby boli v zariadení kamery 2. Základná, predná má v S856tke rozlíšenie 1,6 megapixelov a zadná ich má 8. K tomu aj autofokus a tiež LED blesk.

Fotografie a videá môžu pritom putovať buď do internej 8 Gigabajtovej pamäte, alebo prípadne aj na externú micro SD kartu, keďže má pre ňu zariadenie slot.

Požiadavkou od samotných používateľov je často to, aby mali kam umiestniť 2 SIM karty. Lenovo vyhovelo a tak má S856tka dva sloty. Spájanie služobného a súkromného čísla je tak bezproblémové.

Bezdrôtovú konektivitu v S856tke zastupuje rozhranie wifi a k nemu aj štandardný BlueTooth vo verzii 4.0.

Lenovo S856 má teda všetko, čo by moderný smartfón mal v základnej výbave mať. Určite pri ňom poteší aj to, že pomerne dosť muziky až tak veľa nestojí.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)