Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Produktové video LG G3

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
15. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG predstavuje novú generáciu svojej najvyššej triedy G - dočkala sa slušnej hardvérovej i softvérovej výbavy a nechýba ani pár zaujímavostí v podobe laserového autofokusu, či nakrúcania 4K videa.

Na smartfóne na prvý pohľad zaujme displej. Zaberá takmer celú prednú stranu mobilu, keďže uhlopriečka má veľkosť päť a pol palca. Zabudnite však na full HD rozlíšenie, pretože výrobca daroval svojej Gé trojke až QHD rozlíšenie, teda 1,440 na 2,560 bodov, čo je viac ako Full HD. Fotky, či videá sú potom na takomto displeji ostré a s viac detailami.

Ostré však budú aj fotografie, ktoré s týmto zariadením odfotíte. Nielen vďaka rozlíšeniu zadného fotoaparátu, ktoré je trinásť megapixelov, ale aj pre asistenciu novinky v podaní laserového autofokusu. Technológia sa skrýva na zadnej strane a jej úlohou je urýchliť proces ostrenia. Kým v slabších svetelných podmienkach ostatné smartfóny potrebujú na ostrenie prisvietenie blesku, Gé trojka tam jednoducho vyšle laser. LED diódy pre nočné snímky jej však tiež nechýbajú. Predná webkamera má pritom rozlíšenie dve celé jedna desatina megapixelu. Zaujímavosťou je aj časovač, ktorý spustíte stiahnutím prstov do zaťatia päste pred jedným z objektívov.

Okrem Full HD videa so šesťdesiatimi snímkami za sekundu sa silná stránka Gé trojky prejaví aj pri ďalších video funkciách. S mobilom totiž dokážete nakrúcať videá v Ultra HD rozlíšení, pri tridsiatich snímkach za sekundu. Pod fotoaparátom je i známe ovládanie hlasitosti v podobe pozdĺžneho tlačidla. Zaujímavosťou je takzvaný quick circle, teda krúžok s informáciami o dátume a čase.

V hrúbke necelých deväť milimetrov sa ukrýva štvorjadrový procesor Snapdragon 801, s taktom až 2,5 GHz, ktorému kontrujú dva alebo 3 GB pamäte RAM, v závislosti od modelu. Operačný systém dostal najvyššiu verziu Androidu, čiže 4.4 KitKat a okrem Bluetooth a WiFi tu nájdeme i LTE a NFC. Šestnásť a tridsaťdva GB úložné priestory, opäť v závislosti od modelu, sa dajú rozšíriť o mikro SD kartu.

Vyberateľná batéria má kapacitu 3,000 mAh a jej životnosť predlžujú viaceré šetriace technológie. Pomocou známej funkcie Knock Code si poklepaním po displeji, vo vami zadanom rytme a frekvencii dotykov, odblokujete svoj smartfón. No a novinkou je aj Smart Keyboard, teda klávesnica s natiahnutím v horizontálnom í vertikálnom smere pre pohodlné písanie textu. Obdivovatelia smartfónov tak majú k dispozícii ďalšieho silného hráča, ktorý rozhodne dokáže zamotať hlavu pri výbere nového mobilného zariadenia.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)