Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Samsung Galaxy NotePro P9000 12.2" WiFi 32GB

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
17. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je tablet ako tablet. Určite si to poviete aj pri modeli Galaxy NotePro 12.2 od Samsungu. Ten totiž posúva hranice tabletov. Ako? Tak napríklad parametrami. Začnime pri displeji. Rozmer je zrejmý už z názvu zariadenia - 12,2 palca. A rozlíšenie? Určite zaujímavé. 2560 na 1600 bodov. S tým sa už dá napríklad veľmi dobre kontrolovať povedzme aj taký digitálny stavebný výkres. Poteší však aj pri prezeraní webových stránok, či prehrávaní filmov s poriadnymi detailmi.

Tablet je samozrejme dotykový, no ide o profesionálnu verziu, a preto tu nechýba ani dotykové pero S-Pen. Vďaka nemu si NotePro prináša niektoré zaujímavé funkcie. Pero stačí priložiť k obrazovke a stlačiť jeho tlačidlo. Okamžite sa vyroluje päť základných funkcií, vďaka ktorým môžete napríklad písať na obrazovku, vyrábať poznámky s činnosťou, vytvárať úlohy či kresliť do fotografií.

Na poriadnom displeji sa už dá zobraziť aj poriadna klávesnica, takže písanie na tomto tablete je určite v súlade s komfortom. Užitočnou vlastnosťou je určite multitasking, ktorý v spolupráci s perom nadobúda nové rozmery. Naraz môžete mať otvorené až štyri okná a pracovať v nich bez toho, aby ste ich neustále museli minimalizovať. Nechýba ani podpora S-Voice, vďaka čomu napríklad vyhľadávate pomocou hlasových príkazov.

Efektívnejšie stretnutia zabezpečí zasa funkcia e-Meeting vo forme osobného organizátora. Môžete zvýrazňovať text, dopisovať do grafov či robiť si poznámky. Svoje postrehy potom jednoducho zdieľate pomocou WiFi s druhými účastníkmi konferencie. A čo výkonové parametre ? Tak základ tabletu tvorí procesor až s ôsmymi jadrami, ktorý podporujú až 3 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita rýchleho úložného priestoru dosiahla 32 Gigabajtov, no zariadenie má aj možnosť rozšírenia o mikro SD kartu do 64 GB. Operačný systém ponúka najnovšiu verziu Androidu, teda KitKat 4.4.

Nachádzajú sa tu i dva fotoaparáty. Ten zadný má rozlíšenie 8 mpx, disponuje autofokusom a podporuje ho LED blesk v slabších svetelných podmienkach. Pomocou neho dokážete nakrúcať video v rozlíšení Full HD. Predná webkamera slúži na Skypovanie či Google Hangouts a jej rozlíšenie je 2 mpx. K pripojiteľnosti patria porty mikro USB a MHL. No a v bezdrôtovej výbave nechýba okrem Wifi ani Bluetooth verzie 4.0, či dokonca ANT+, ktorý slúži na pripojenie externých zariadení ako sú napríklad fitness náramky. No a nechýba ani GPS modul, či infraport. Vďaka nemu si môžete zo zariadenia vyrobiť diaľkový ovládač na domáce spotrebiče či televízor.

Na záver už len informácia o tom, že Galaxy NotePro 12.2 má aj poriadne dlhú výdrž batérie, keďže táto dostala do vienka kapacitou až 9,500 mAh. Univerzálny spoločník na služobné cesty je tak vždy pripravený.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a výrobok si môžete zakúpiť tu.)