Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Náramok Garmin VivoFit

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
16. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Športovanie sa v dnešnej rýchlej dobe stalo pre mnohých životným štýlom. Rovnako ako aj sledovanie vlastných životných funkcií ako je napríklad srdcový tep. V tomto smere už nejaký ten čas pomáhajú aj špeciálne náramky. No a k takým sa radí aj VivoFit od Garminu.

Samotné zariadenie sa vkladá do remienka, ktorý je samozrejme súčasťou balenia ešte aj v druhej náhradnej verzii

No a nechýba hlavné zariadenie osadené v ďalšom náramku.

Je malé, no dokáže toho dosť. Slúži na monitorovanie vami zadaných cieľov. Či už pri športovaní, chudnutí, alebo pri meraní kvality spánku.

Náramok je schopný zaznamenávať počet prejdených krokov, ale aj prejdenú vzdialenosť, či počet spálených kalórií.

Pri všetkých týchto parametroch náramok sleduje, či už bol váš cieľ dosiahnutý, prípadne, koľko ešte zostáva k jeho dosiahnutiu.

Hlavným prvkom náramku je displej. Ten je dobre čitateľný aj na priamom slnku.

Na ňom sa po stlačení tlačidla dajú prepínať hodinky, dátum, prejdené kroky, denný cieľ, kalórie, prejdená vzdialenosť, či srdcový tep. K nemu však treba ešte doplnkový snímač, s ktorým sa náramok spáruje.

Náramok je kompatibilný so zariadeniami s Androidom od verzie 4.3, ale aj s operačným systémom iOS, teda Apple. S nimi sa spáruje cez BlueTooth. Potrebná je však aj aplikácia Garmin Connect Mobile.

Náramok je odolný voči vode. Garmin ho teda navrhol tak, aby sa dal nosiť na ruke nepretržite. Aj v noci. Vtedy totiž dokáže merať kvalitu vášho spánku. Analýzu si potom môžete pozrieť priamo cez aplikáciu v mobile.

VivoFit si zoberie na mušku aj váš pohyb. K nemu vás motivuje červený pohybový indikátor, ktorý sa objaví po hodine bez pohybu. Každú štvrťhodinu vašej nečinnosti sa pritom rozsvieti ďalší diel tohto indikátora. Ak sa však na pár minút prejdete, indikátor sa vypne.

Rovnako je zaujímavé aj to, že náramok riadi vaše osobné a dosiahnuteľné ciele každé ráno. Hneď ako ich dosiahnete vám potom vivofit opäť o niečo posunie hranice k dosiahnutiu nového cieľa.

VivoFit je určite pre tých, ktorí chcú mať energiu. On je zasa až toľko nepotrebuje. Je totiž napájaný batériou, ktorá mu vydrží až jeden rok. Nabíjať ho teda vôbec netreba.

Ak teda potrebujete motiváciu a sledovanie dosahovania osobných cieľov, Garmin VivoFit je na túto činnosť ako stvorený. Zároveň vám tak dokáže pomôcť zlepšiť kvalitu vášho života.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)